Οι Kategoria X το Σαββατο στο Μαρμελαδα Wine bar

Το καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του, παρόλα αυτά η διάθεση του κοινού για «νοητά ταξίδια» σε άλλους τόπους και εποχές καλά κρατεί.

Έτσι λοιπόν η Μαρμελαδα Wine bar «κλείνει τα εισιτήρια» για όσους το επιθυμούν και μας «ταξιδεύει» μέσα από τους Kategoria X, ήτοι τους Λάκη Τζήμκα, Χάρη Καπετανάκη, Γιάννη Παυλίδη και Γιώργο Κλουτζό.

Συγκεκριμένα οι Kategoria X, σε ρόλο «ξεναγού» θα μας ταξιδέψουν το βράδυ του Σαββάτου, 5 Σεπτεμβρίου, με ήχους Funk αλλά και επιλεκτικές αποκλίσεις προς JAZZ και FUSION αρμονίες. Το ρεπερτόριο τους βασίζεται κατά κύριο λόγο σε συνθέσεις του Λακη Τζήμκα αλλά και σε διασκευές θρυλικών θεμάτων από «ιερά τέρατα» της FUNK και JAZZ σκηνής… όπως οι The meters, Sly and the Family Stone, Jaco Pastorius, Fred Wesley, Pee Wee Ellis …

Οι Kategoria X δημιουργήθηκαν το 2002 από τους Χάρη Καπετανάκη και Λάκη Τζήμκα με τον αξέχαστο Κώστα Κουβίδη στα τύμπανα. Ξεκίνησαν τις ζωντανές τους εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη και κατά κύριο λόγο στη θρυλική πλέον «ΣΤΟΑ», ενώ κατά καιρούς από τις τάξεις τους έχουν περάσει μερικοί από τους κορυφαίους μουσικούς της πόλης όπως ο Γιάννης Οικονομίδης, ο Oleg Chally, o Μάκης Στεφανίδης κ.α…

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα απουσίας το σχήμα ανασυγκροτήθηκε το 2011 ως κουαρτέτο με την σταθερή πλέον συμμετοχή του Νίκου Βαργιαμίδη στα τύμπανα και του Φίλιππου Κωσταβέλλη στα πλήκτρα.

Καλό μας ταξίδι! Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.