Οι «Φιλοτεχνες Κομοτηνης» γιορτασαν την παγκοσμια ημερα χορου με κεφι και σεβασμο στην παραδοση

Ιωάννα Αλμπανίδου «Παρουσιάσαμε παραδοσιακούς χορούς από την Θράκη, γιατί αυτή είναι η ταυτότητά μας»

Την παγκόσμια ημέρα χορού στις 29 Απριλίου γιόρτασε η στέγη πολιτισμού, παράδοσης και λαογραφίας «Φιλοτέχνες Κομοτηνής» με δεκάδες μέλη της να χορεύουν με παραδοσιακές φορεσιές σε θρακιώτικους ρυθμούς στο προαύλιο του Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν τη δράση τους με τον κύκλο ολοένα και να μεγαλώνει, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως την ευθύνη για την παρουσίαση των χορογραφιών είχε ο χοροδιδάσκαλος, κ. Κυριάκος Αντωνίου.

«Σήμερα, παγκόσμια ημέρα χορού βρισκόμαστε στον αύλειο χώρο του Καθεδρικού Ναού για να παρουσιάσουμε παραδοσιακούς χορούς από την Θράκη ∙ αυτή είναι, εξάλλου, η ταυτότητά μας, αν και η μέρα είναι αφιερωμένη στην ευρύτερη έννοια της τέχνης και του χορού», εξήγησε η πρόεδρος των «Φιλοτεχνών Κομοτηνής», κ. Ιωάννα Αλμπανίδου.

Φυσικά η ίδια δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κόσμο που στήριξε τη δράση και διασκέδασε με τον σύλλογο, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής, κ.κ. Παντελεήμων για την παραχώρηση του χώρου, τους καθηγητές και τους μουσικούς του συλλόγου, μιας και στην εκδήλωση υπήρχε ζωντανή ορχήστρα.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.