Οι εορταστικες εκδηλωσεις της ΔΚΕΠΠΑΚ για την εβδομαδα

Θεατρική παράσταση, εκδηλώσεις για παιδιά και αναβίωση εθίμων το «μενού» της τελευταίας εβδομάδας του 2022

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις που οργανώνει η ΔΚΕΠΠΑΚ για τις γιορτές.

  • Σήμερα, Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, στις 8 μ.μ. θα παρουσιαστεί η παράσταση Αριστοφάνους «ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ».

Η ιστορία εξελίσσεται γύρω από την Πραξαγόρα, που σε μια εποχή απόλυτης κοινωνικής και πολιτικής παρακμής, μεταμφιεσμένη σε άντρα, παίρνει την εξουσία προτείνοντας ένα νέο καθεστώς κοινοκτημοσύνης. Παρά όμως το ποσό ιδανικό φαίνεται στην αρχή το σχέδιό της, τα πλάνα της αποδεικνύονται ουτοπικά και η ιστορία περιπλέκεται.

«Τι σημαίνει Δημοκρατία;”»

«Γιατί διαφθείρεται όποιος αποκτά εξουσία;»

«Μπορεί άραγε, ένας τόπος να κυβερνηθεί με ισότητα και δικαιοσύνη;»

Αυτές και πολλές ακόμα ερωτήσεις θα προσπαθήσουν να βιώσουν διαδραστικά φέτος οι «Έντιμοι Απατεώνες» μέσα από μια διαχρονική κωμωδία, που καυτηριάζει την πραγματικότητα και παραμένει ορθή στα μηνύματά της από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Στην είσοδο θα πραγματοποιηθεί συλλογή τροφίμων.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

  • Αύριο, Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου , στις 11 π.μ., στην πλατεία Ειρήνης η ΔΚΕΠΠΑΚ και ο Δήμος Κομοτηνής, παρουσιάζουν τον Μάγο Ρότζερ και την παρέα του σε εορταστικό show για τους μικρούς μας φίλους!

Μαζί του θα είναι ξυλοπόδαροι και ζογκλέρ για ένα ανεπανάληπτο fire show ενώ αγκαλιές και πολλές πόζες για φωτογραφίες θα μοιράσουν οι Buzz Lightyear και Jessie μεγαλοφιγούρες από το αγαπημένη παιδική ταινία «Toy Story».

Η παράσταση μαγικών κόλπων του Μάγου Ρότζερ, θα πλαισιώνεται από πολύ χορό και τραγούδι και με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών, χριστουγεννιάτικο λαμπερό facepainting, μπαλονοκατασκευές, ενώ στο τέλος θα φτιάξουμε τις πιο γιγάντιες σαπουνόφουσκες!

Ώρα εκδήλωσης: 11:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.

  • Την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, στις 11 στην πλατεία Ειρήνης, ο Σύλλογος των Εν Θράκη διαβιούντων Σαρακατσαναίων, σας καλεί να δοκιμάσετε τις πίτες των Σαρακατσάνων, ενώ το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου, στους δρόμους της πόλης η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Κομοτηνής θα παιανίζει Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και τραγούδια.
  • Τέλος, το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου, στις 11 π.μ., στην πλατεία Ειρήνης ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής αναβιώνει το έθιμο «Καμήλες και Ντιβητζήδες».  Το δρώμενο «Καμήλες και Ντιβιτζήδες» (καμηλιέρηδες) είναι ένα από τα πιο γνωστά έθιμα της ανατολικής Ρωμυλίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.