Οι δρασεις του Πολιτιστικου Συλλογου Ανατολικορωμυλιωτων Κομοτηνης εντυπωσιαζουν τους μαθητες της πολης μας

Αργαλειός και Καμήλα και Ντιβιτζήδες κέντρισαν το ενδιαφέρον των μαθητών του 10ου Δημοτικού και του 10ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά για τους ανθρώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής από τα χαμόγελα και τα γεμάτα ενθουσιασμό βλέμματα των παιδιών.

Οι στοχευμένες δράσεις του συλλόγου, οι οποίες ξεχωρίζουν για την ποιότητα και την αξία τους, έχουν αγαπηθεί από όλους, μικρούς και μεγάλους.

Στις 28, 29, 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 2023 μετά από πρόσκληση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, μέλη του συλλόγου βρέθηκαν στο σχολικό περιβάλλον του 10ου Δημοτικού Σχολείου και αποκάλυψαν τα μυστικά της τέχνης του αργαλειού.

Μάγεψε ο αργαλειός τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι με μεγάλο ενδιαφέρον και ευλάβεια όχι μόνο άγγιξαν τον αργαλειό, όχι μόνο γνώρισαν τον κόσμο της υφαντικής τέχνης, αλλά ύφαναν με περίσσεια ικανότητα.

Επίσης στις 14 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο χριστουγεννιάτικης γιορτής του 10ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής, ο σύλλογός δέχτηκε με χαρά την πρόσκληση να συμμετέχει στη γιορτή με την αναπαράσταση του δρωμένου «Καμήλες και Ντιβιτζήδες». Μικροί και μεγάλοι ένωσαν τα χέρια τους σε ένα μεγάλο κύκλο χορεύοντας, τραγουδώντας και πειράζοντας την καμήλα.

«Είναι συγκινητικό και αισιόδοξο το γεγονός ότι τα παιδιά διψούν για την παράδοσή μας και γι’ αυτό οι δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής είναι ανοιχτές σε όλους τους μαθητές του νομού μας να τις γνωρίσουν και να τις ανακαλύψουν.

Ελπίζουμε οι πρωτοβουλίες των Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων, όσο και των εκπαιδευτικών να βρουν μιμητές» τονίζει ο Σύλλογος σε μήνυμά του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.