Οι «Αταιριαστες ιστοριες απο το Μουντιαλ της Ρωσιας» του Κυριακου Κεντρωτη παρουσιαζονται στην Κομοτηνη

Την Δευτέρα 4 Μαρτίου στο καφέ Σβούρα

Το βιβλίο του Κυριάκου Κεντρωτή «Αταίριαστες ιστορίες από το Μουντιάλ της Ρωσίας» παρουσιάζουν τη Δευτέρα 4 Μαρτίου και ώρα 19:00 στο καφέ Σβούρα (Αρχ. Χρυσάνθου 35) η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, οι εκδόσεις «Επίκεντρο», το βιβλιοπωλείο «Εκλογή» και η εφημερίδα «Παρατηρητής της Θράκης».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο κ. Αντώνης Καμπάς, Καθηγητής ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ και ο κ. Κώστας Ρέμελης, Καθηγητής Νομικής Σχολής ΔΠΘ ενώ  χαιρετισμό θα απευθύνει η κ. Ελένη  Δούδα, Κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑ-ΔΠΘ . Το ποίημα του Νίκου Καρούζου «Αγχώδης Εμπειρία» θα απαγγείλει ο κ. Μιχάλης Πρεπόνης, μουσικός και συνθέτης, καθώς επίσης θα παίξει πιάνο με την συνοδεία του κ. Γιάννη Τσίγκα στην κιθάρα.

Θα συντονίσει η δημοσιογράφος Νατάσα Βαφειάδου.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Το Μουντιάλ της Ρωσίας ανήκει πια στην Ιστορία και παίζει μαζί της το δικό του παιχνίδι. Της διηγείται τις δικές του αταίριαστες ιστορίες. Αυτό είναι, άλλωστε, το παιχνίδι του ποδοσφαίρου. Να ταιριάζει τις αταίριαστες ιστορίες του κόσμου. Κι αυτές, με τη σειρά τους, δεν χάνουν την ευκαιρία να διηγούνται οι ίδιες τις αταίριαστες ιστορίες του ποδοσφαίρου, αυτού του κατά Κριστιάν Μπρομπερζέ πιο «σημαντικού ασήμαντου πράγματος του κόσμου». Ένα παιχνίδι που παίζεται απ’ όλους και παντού χωρίς σταματημό: στα γήπεδα και στις πλατείες, στα τραπέζια και στις οθόνες, στα κοινοβούλια και στα χρηματιστήρια, στο μυαλό και στη γλώσσα. Ένας Λόγος άκρως ποδοσφαιρικός που γεννάει ελπίδες και πάθη σε κάθε γωνιά της γης, ενώ την ίδια ώρα εξαργυρώνεται καθημερινά στους βωμούς μιας αέναης κερδοφορίας της πολιτικής.

Ο συγγραφέας

Ο Κυριάκος Κεντρωτής  είναι  καθηγητής στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με γνωστικό αντικείμενο τις «Εξωτερικές Σχέσεις της Ε.Ε.». Γεννήθηκε το 1962 στους Μολάους Λακωνίας και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Βιβλία, μελέτες και άρθρα του έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα και εξωτερικό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.