Ο σεφ Βασιλης Καλλιδης μοιραζεται τις αναμνησεις του απο τα Αβδηρα της Ξανθης

Στο Podcast «Τα παιδιά της Θράκης»

Η Μπέττυ Μαγγίρα συνεχίζει το ταξίδι της στην ιδιαίτερη πατρίδα της, μέσα από το podcast «Τα παιδιά της Θράκης» και σ΄ αυτό το επεισόδιο φιλοξενεί τον σεφ Βασίλη Καλλίδη. 

  • Στα Άβδηρα, στην αυλή της θείας Μάρθας, ο γνωστός σεφ συγκινείται μέχρι δακρύων με τις αναμνήσεις από την παιδική του ηλικία και αυτοσαρκάζεται ότι «οι λιποαποθήκες του διαμορφώθηκαν τότε, με την πληθωρική μαγείρισσα θεία».
  • Αν για τον Προυστ ήταν η γεύση της «μαντλέν» από τα παιδικά χρόνια που τον ακολουθούσε σε όλη του τη ζωή, για τον Βασίλη είναι τα καλαμπόκια, η τοπική «Βαρβάρα» και οι πίτες της μάνας του.
  • Μας μαθαίνει το γκουρμέ πιάτο «σωλήνες» -με όστρακα που βρίσκονται αποκλειστικά στο θρακικό πέλαγος- θυμάται την μυρωδιά των φρέσκων φύλλων του καπνού, το γάλα στα γιγάντια ποτήρια μπύρας, τις απίστευτες ποσότητες μαρμελάδας και το ζελέ, που το έπινε ζεστό!
  • Ξαναζεί το «κουρμπάνι», το πανηγύρι στον Άγιο Παντελεήμονα, που τα παιδιά κοιμόταν στην παραλία, με μουσική υπόκρουση θρακιώτικα δημοτικά τραγούδια.
  • Πιστεύει ότι η Θράκη είναι το ομορφότερο μέρος στην Ελλάδα. Και αστειεύεται ότι ««δυστυχώς, η Θράκη είναι σαν την Αυστραλία: όλοι ξέρουν πού είναι αλλά δεν πηγαίνει ποτέ κανείς».

Ακούστε εδώ το podcast:

https://ta-paidia-tis-thrakis.simplecast.com/episodes/sta-avdira-tis-xanthis-me-ton-sef-vasili-kallidi

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.