«Ο Νο1 καταζητουμενος» στις προβολες της Κινηματογραφικης Λεσχης Αλεξανδρουπολης

Αυτή τη Δευτέρα και την Τρίτη στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης

Καθώς δειλά δειλά  αρχίζουμε να μπαίνουμε στο χριστουγεννιάτικο κλίμα των ημερών οι χειμερινές προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης  συνεχίζουν αυτή την εβδομάδα  με το φιλμ  «Ο Νο1 Καταζητούμενος» (A Most Wanted Man) του Άντον Κόρμπιν. Η ταινία θα προβληθεί αυτή τη Δευτέρα και την Τρίτη, 7 και 8 Δεκεμβρίου αντίστοιχα, στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης. 

Η υπόθεση της ταινίας

Ένας Γερμανός κατάσκοπος αναζητεί έναν Τσετσένο λαθρομετανάστη, που θα τον βοηθήσει να αποκαλύψει ένα μεγάλο δίκτυο τρομοκρατών, στο Αμβούργο μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στη Νέα Υόρκη. Στους ρόλους της γάτας και του ποντικιού, ο Γερμανός πράκτορας και ο Τσετσένος Μουσουλμάνος μετανάστης δεν διαφέρουν, τουλάχιστον όχι τόσο ώστε να παραμένουν και οι δύο οι όψεις ενός καθρέφτη πάνω στον οποίο αντανακλάται ως τέρας η παράνοια ενός σκοτεινού μηχανισμού βρώμικης διπλωματίας, ανήθικης πολιτικής και συνεχούς προδοσίας.
 
Φωτογραφημένο με τα κρύα χρώματα μιας ψυχροπολεμικής κατασκοπικής περιπέτειας του '70 και με ρυθμό που αναπόφευκτα φέρνει στη μνήμη την εξαίσια δουλειά του Τόμας Άλφρεντσον στο «Tinker Tailor Soldier Spy», ο Κόρμπιν απλώνει το μυστήριο του πάνω στις αδρές γραμμές μιας μελαγχολικής ελεγείας που ίσως τελικά να μιλάει περισσότερο για την ανθρώπινη μοναξιά, την εξαφάνιση κάθε έννοιας ανθρωπισμού σε έναν κόσμο που σκληραίνει από το φανατισμό και τη ματαιότητα του να προσπαθείς να «κάνεις το σωστό», όταν η έννοιες του «σωστού» και του «λάθους» είναι πλέον αδιευκρίνιστα σημάδια μέσα στο μεγάλο χάρτη του σύγχρονου χάους.
 
Μια ταινία πιστή στο πνεύμα και στη ρεαλιστική, μελαγχολική ατμόσφαιρα ενός μυθιστορήματος του Τζον λε Καρέ από τον λιτό στυλίστα του «Ο Αμερικανός». Τελευταία πρωταγωνιστική εμφάνιση για τον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, ο οποίος είναι συγκινητικά απλός κι εκφραστικά ακριβής σε ένα ρόλο που του ταιριάζει γάντι.
 
Info
Οι προβολές αρχίζουν στις 21:30. Είσοδος 3 ευρώ (άνεργοι / φοιτητές / νεανικό), 4 ευρώ  (μέλη ΚΛΑ), και 5 ευρώ (όλοι οι υπόλοιποι).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.