«Ο Κοσμος ολος σε ενα πιατο»

Από το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και τη Μεταβατική Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Άρσις Αλεξανδρούπολης

Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και η Μεταβατική Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων (Arsis Transit) Αλεξανδρούπολης, προσκαλούν σήμερα, Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου και ώρα 13:00, σε μία εορταστική γιορτή, ένα «πάντρεμα» αρωμάτων και γεύσεων εμπνευσμένα από το Αφγανιστάν, τη Συρία, τη Σομαλία και τη Θράκη! Αφορμή για τη δημιουργία ενός κοινού κώδικα επικοινωνίας θα είναι το φαγητό, οι ήχοι και τα αρώματα κάθε κουλτούρας με στόχο την καλύτερη ενίσχυση της ίδιας της ομάδας, τόσο με τα μέλη της όσο και με την τοπική κοινωνία.
 
Πρόκειται για μία δράση που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Relocation and Reception Scheme» που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Το πρόγραμμα δομήθηκε σε 6 δίωρες συναντήσεις, στις οποίες οι συμμετέχοντες μέσα από βιωματικά και διαδραστικά εργαστήρια ήρθαν σε επαφή με όλες τις διαφορετικές κουλτούρες της ομάδας τους καθώς και με την τοπική κουλτούρα.
 
Μέσα από τα διαφορετικά πολιτισμικά σύνολα που συνέθεσαν την ομάδα αξιοποιήθηκε η διαφορετικότητα ως εργαλείο με αποτέλεσμα την επίτευξη μιας ολιστικής επαφής με τον γαστρονομικό πλούτο των περιοχών απ’ όπου προέρχονταν οι συμμετέχοντες . Αποδείχθηκε ότι τα ξεχωριστά στοιχεία της κάθε κουλτούρας μπορούν να συνθέσουν ένα κοινό νέο όλον – γαστρονομικά και όχι μόνο- και πως τελικά ο κόσμος όλος χωράει σε ένα πιάτο! 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.