Ο Κομοτηναιος Twmmy η κατα κοσμον Θωμας Αλμπανιδης μας συστηνει το πρωτο του αλμπουμ με τιτλο “Personal”

«Ό,τι έχει να κάνει με τη μουσική είναι προτεραιότητά μου»

«Θέλω να αγγίξω την κορυφή∙ ξέρω ότι είναι δύσκολο, αλλά δεν θα σταματήσω να προσπαθώ»

“Personal” ονομάζεται το πρώτο άλμπουμ του κυκλοφόρησε πρόσφατα σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες από τον Τwmmy ή κατά κόσμον Θωμάς Αλμπανίδης. Ο νεαρός Κομοτηναίος που έκανε αίσθηση στο διαδίκτυο με την κυκλοφορία του τραγουδιού “I Can’t Breathe”, γεγονός που αποτυπώθηκε και στις επίσημες μετρήσεις που πραγματοποιεί η IFPI, έθεσε στην κρίση του μουσικόφιλου κοινού την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική κατάθεσή του, αποτελούμενη από 8 τραγούδια συνολικής διάρκειας 20 λεπτών.

Στα τραγούδια του ο νεαρός μουσικός αφηγείται τις προσωπικές δυσκολίες που ο ίδιος αντιμετώπισε μέχρι την ενηλικίωση του θίγοντας ευαίσθητα ζητήματα που αφορούν στις διαπροσωπικές σχέσεις, φιλικές και ερωτικές, που παίζουν καθοριστικό ρόλο και επηρεάζουν τις ζωές όλων μας. Uptempo, electro acoustic και dark μελωδίες, που συνοδεύονται από τα  όμορφα pop-soul φωνητικά του Twmmy αποτελούν το ηχοτοπίο του “Personal”.

Για την πηγή έμπνευσης του, τα πρώτα του βήματα στη μουσική, τους συνεργάτες του και τα σχέδιά του για το μέλλον ο Twmmy μίλησε στον ΠτΘ.

Ο λόγος στον ίδιο λοιπόν…

ΠτΘ: Πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με τη μουσική και τι ήταν αυτό που σε οδήγησε σε αυτή;

Θ.Α.: Πάντα ένιωθα ότι είχα έναν ιδιαίτερο δεσμό με την μουσική αλλά ποτέ μου δεν τολμούσα να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτήν. Ωστόσο η αγάπη μου για την μουσική τελικά υπερίσχυσε και ξεκίνησα να κάνω κάποια βήματα δειλά δειλά το 2017. Αρχικά ηχογραφούσα και κυκλοφορούσα κάποιες διασκευές γνωστών τραγουδιών, αλλά στη συνέχεια αυτό δεν ήταν αρκετό για εμένα. Έτσι άρχισα να γράφω τα δικά μου τραγούδια και να τα κυκλοφορώ, φτάνοντας στην πρώτη μου επαγγελματική δουλειά, το ντεμπούτο άλμπουμ μου με τίτλο “Personal”.

ΠτΘ: Ποιες είναι οι μουσικές σου επιρροές και ποιες οι πηγές έμπνευσής σου;

Θ.Α.: Θα έλεγα πως οι μουσικές μου επιρροές έχουν να κάνουν ξεκάθαρα με την Pop και R&B κουλτούρα. Μεγάλοι καλλιτέχνες όπως η Taylor Swift, η Kesha αλλά και ο Sam Smith ήταν πάντα πηγή έμπνευσης για μένα και νομίζω ότι ήταν συνεχώς στα ακουστικά μου. Η έμπνευση είναι περίπλοκο πράγμα. Πιστεύω ότι δεν έρχεται εύκολα αλλά ακόμα και τότε είναι δύσκολο να καταλάβεις πώς μετατρέπεται σε δημιουργία. Όμως πολλές φορές είναι στιγμές που απλά νιώθω την ανάγκη να γράψω μουσική. Σίγουρα πιστεύω ότι η απομόνωση και ένα γεγονός της καθημερινότητας μπορεί να πυροδοτήσει την έμπνευση μου. Κάπως έτσι έγραψα και ένα από τα σημαντικότερα τραγούδια μου, το  «I Can’t Breathe».

«Η μουσική με γεμίζει και είναι αυτό που θέλω να ασχοληθώ τα επόμενα χρόνια»

ΠτΘ: Είσαι σε μία ηλικία που καλείσαι να πάρεις κάποιες αποφάσεις για το μέλλον σου. Ποια είναι τα σχέδιά σου; Πώς θα ήθελες να δεις τον Θωμά σε 5 χρόνια από σήμερα;

Θ.Α.: Τα σχέδια μου έχουν να κάνουν οπωσδήποτε με την μουσική. Ό,τι έχει να κάνει με αυτό το κομμάτι -το μουσικό- είναι προτεραιότητα μου. Ίσως ένας δεύτερος δίσκος. Ή ένα καινούργιο πρότζεκτ. Ένα τραγούδι, μια ιστορία που θα προσεγγίζω μουσικά. Η μουσική με γεμίζει και είναι αυτό που θέλω να ασχοληθώ τα επόμενα χρόνια. Πάντα το ήθελα και πιστεύω ότι πάντα θα το θέλω. Όσο αφορά στο πώς θα ήθελα να με δω σε 5 χρόνια, σίγουρα θα ήθελα να έχω πολλές επιτυχίες και διακρίσεις στον τομέα μου και να κάνω αυτό που αγαπώ ζώντας αξιοπρεπώς. Δεν θα πω ψέμματα. Θέλω να αγγίξω την κορυφή. Ξέρω ότι είναι δύσκολο, ξέρω ότι θα πάρει καιρό, ξέρω ότι ίσως να μην το καταφέρω ποτέ, αλλά δεν θα σταματήσω να προσπαθώ. Έχω πείσμα.

ΠτΘ: Κάποια από τα κομμάτια σου στο YouTube συνοδεύονται από πολύ όμορφα βίντεο, που συνδυάζουν την καλαισθησία με την απλότητα. Είσαι εσύ ο βασικός εμπνευστής και επιμελητής του τελικού αυτού οπτικοακουστικού υλικού;

Θ.Α.: Τις περισσότερες φορές, καλούμαι να σχεδιάσω εγώ το θέμα του κάθε πρότζεκτ. Όχι δεν είμαι μόνος μου σε αυτό. Ίσως να έχω την βασική ιδέα, να ξέρω τι θέλω να δείξω μέσα από κάθε βίντεο και τραγούδι αλλά υπάρχει ολόκληρη ομάδα που επιμελείται αυτήν την εικόνα. Ένας από τους συνεργάτες μου, που υλοποιεί τις ιδέες μου και δίνει ζωή σε κάθε πρότζεκτ οπτικά, είναι ο πολύ ταλαντούχος Κωνσταντίνος Κολάτσος. Την κύρια όμως μουσική επιμέλεια αλλά και την παραγωγή όλων των κομματιών μου την έχει ο πολύ αγαπημένος μου, Κώστας Γκοτοσίδης που με στηρίζει σε κάθε μου προσπάθεια και πιστεύει πάντα σε μένα.

«Προσπαθώ να βλέπω τον εγκλεισμό ως μια ευκαιρία»

ΠτΘ: Πώς βλέπεις τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα παγκοσμίως, αλλά και εγχώρια; Πόσο εύκολο είναι για ένα νέο άνθρωπο και ένα νέο καλλιτέχνη να κάνει σχέδια και όνειρα για το μέλλον;

Θ.Α.: Δυστυχώς οι συνθήκες στις οποίες ζούμε, επηρεάζουν αρνητικά την διάθεση για όνειρα και στόχους για το μέλλον. Όμως ακόμα και μέσα σε αυτό το κλίμα ανασφάλειας και άγχους υπερισχύει η ελπίδα πως θα έρθουν καλύτερες μέρες και θα μπορέσουμε οι νέοι άνθρωποι να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα.

ΠτΘ: Πώς και πόσο σε επηρεάζουν οι συνθήκες που επικρατούν και ο εγκλεισμός αναφορικά με την έμπνευση και την δημιουργικότητα;

Θ.Α.: Σαφώς όπως και κάθε άνθρωπο με έχουν επηρεάσει- ψυχολογικά και σωματικά- όμως προσπαθώ να βλέπω τον εγκλεισμό ως μια ευκαιρία να ασχοληθώ με πράγματα που απαιτούν απομόνωση και συγκέντρωση όπως είναι το διάβασμα, η σύνθεση αλλά και το γράψιμο τραγουδιών και η ενασχόληση με τον εαυτό μου με στόχο την βελτίωση μου τόσο ως άνθρωπο όσο και ως καλλιτέχνη.

Μπορείτε να βρείτε και να ακούσετε τα τραγούδια του Twmmy στους ακόλουθους συνδέσμους:

Apple iTunes Link: https://music.apple.com/gr/album/personal/1539342613

Official Site: https://twmmyofficial.com/about

YouTube : https://www.youtube.com/channel/UCUPehQWQXPuZsuFy876jSMg

Spotify : https://open.spotify.com/artist/5THmuI6mHhk4dkJcLEJSBx

Instagram: https://www.instagram.com/iamtwmmy/

Twitter : https://twitter.com/iamtwmmy

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.