«Ο κληρος του αιματος» της Σωτηριας Μαραγκοζακη παρουσιαζεται στην Αλεξανδρουπολη

Το Σάββατο 30 Οκτωβρίου στο Ιστορικό Μουσείο

Το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης και οι Εκδόσεις Πατάκη θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο 30 Οκτωβρίου στις 19.00 στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης (Λ. Δημοκρατίας 335) την παρουσίαση του βιβλίου της Σωτηρίας Μαραγκοζάκη «Ο κλήρος του αίματος».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Τζένη Κατσαρή-Βαφειάδη, φιλόλογος επιμελήτρια εκδόσεων

Βάνα Δινδίνη, δικηγόρος

Και η συγγραφέας

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι:

Μαρία Παπαδοπούλου, δημοσιογράφος-ηθοποιός

Σταύρος Δανάκης, σκηνοθέτης, εμψυχωτής θεατρακής ομάδας ΑμεΑ

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί σπάνιο αρχειακό υλικό.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Έξι πρόσωπα, δύο γυναίκες και τέσσερις άνδρες, ισορροπούν στη μεθοριακή γραµµή μεταξύ μύθου και πραγματικότητας, τόπου και ουτοπίας, ελευθερίας και αναγκαιότητας, ζωής και θανάτου, απολλώνιου και διονυσιακού. Μες στη δίνη του εμφυλίου πολέμου, οι ήρωες ζουν το υπαρξιακό τους δράμα, σφοδρές συγκρούσεις µε τους άλλους και µε τον ίδιο τους τον εαυτό. Ό,τι κι αν επιλέξουν, είτε την ωμότητα της αλήθειας, είτε την παραµυθία του ψεύδους, συνδιαµορφώνουν την ιστορία χωρίς αποσιωπήσεις.

Ο κλήρος του αίµατος είναι ένα μυθιστόρηµα πολυφωνικό, µε κυρίαρχες τις αντιθέσεις των διληµµάτων και ερωτήµατα για τη δύναµη και την επιβολή, για τη συγχώρεση, τη µνήµη και τη λήθη. Μία απόπειρα συγκερασµού µεταµυθοπλασίας και ντοκουµέντου, έπους και αρχαίου δράµατος, λαϊκής παράδοσης και ιστορικών γεγονότων, µε φόντο τον ελληνικό Εµφύλιο, αν και υπερβαίνει το συγκεκριµένο πλαίσιο και συνοµιλεί µε το µέλλον. Εν τέλει το αίμα που έγινε νερό γίνεται και µελάνι.

Info

Η είσοδος για όλους τους θεατές άνω των 12 ετών θα επιτρέπεται μόνο κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης (έως 6 μήνες από τη διάγνωση).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.