Ο γιος του Σαουλ στην Κινηματογραφικη Λεσχη Αλεξανδρουπολης

Τη Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Μαρτίου

Την ταινία «Ο γιος του Σαούλ» που έχει αποσπάσει το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες και το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας για το 2016 θα προβάλει τη Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Μαρτίου η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης. Οι προβολές της ταινίας ξεκινούν στις 21.30 και λαμβάνουν χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανρούπολης. 

Η υπόθεση της ταινίας

Οκτώβριος 1944, στο στρατόπεδο του θανάτου Άουσβιτς-Μπίρκεναου. Ο Σαούλ Αουσλόντερ είναι Ούγγρος, μέλος της Sonderkommando, της ομάδας των Εβραίων κρατουμένων η οποία έχει απομονωθεί από το στρατόπεδο και είναι αναγκασμένη να βοηθά τους Ναζί στον μηχανισμό των μεγάλης κλίμακας εκτελέσεων. Ενώ δουλεύει σε ένα από τα κρεματόρια ο Σαούλ ανακαλύπτει το πτώμα ενός αγοριού το οποίο θεωρεί ότι είναι παιδί του. Ενώ η Sonderkommando σχεδιάζει εξέγερση, ο Σαούλ αποφασίζει να φέρει εις πέρας μια αδύνατη αποστολή: να σώσει το σώμα του παιδιού από τις φλόγες, να βρει ένα Ραβίνο να απαγγείλει την νεκρώσιμη ακολουθία (Kaddish) και να θάψει το αγόρι όπως πρέπει. Μια σκληρή ιστορία επιβίωσης μετατρέπεται με συγκλονιστικό τρόπο στην απόλυτη υπαρξιακή οδύσσεια ως την καρδιά του σκοταδιού.
 
Αυτή είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Λάζλο Νέμες, του 38χρονου Ούγγρου σκηνοθέτη που δούλεψε ως βοηθός πλάι στον Μπέλα Ταρ. Η ταινία είναι ολόκληρη γυρισμένη στο τετράγωνο φορμά του φιλμ 40mm: ο ήρωας κι όσα συμβαίνουν εγκλωβίζονται ασφυκτικά σ’ ένα μικρό κάδρο, χωρίς περιθώριο διαφυγής για το βλέμμα του θεατή. Η κάμερα στο χέρι ακολουθεί τη διαδρομή του Σαούλ με ρυθμό φρενήρη, μεταμορφώνοντας τη βιωματική ιστορία σ’ ένα ιλιγγιώδες θρίλερ, μαζί και μια ταινία τρόμου, όχι μόνο λόγω περιεχομένου, αλλά και λόγω απεγνωσμένης ταχύτητας.
 
Info
Είσοδος:
Άνεργοι, φοιτητές, νεανικό: 3 ευρώ
Μέλη ΚΛΑ: 4 ευρώ
Όλοι οι υπόλοιποι: 5 ευρώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.