Ο φιλοξενος Συλλογος Εβριτων Ροδοπης… ετοιμαζει Λεσχη αναγνωσης παιδικου βιβλιου

Με πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων

Το εφηβικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Σπάρτακος» από την Άνθεια της Αλεξανδρούπολης φιλοξένησε ο Σύλλογος Εβριτών Ροδόπης στις εγκαταστάσεις του συλλόγου την Κυριακή που μας πέρασε. Με αφορμή την επίσκεψη του «Σπάρτακου» στην πόλη της Κομοτηνής και συγκεκριμένα στο Μουσείο Καραθεοδωρή, ο Σύλλογος Εβριτών Ροδόπης δεν άφησε την ευκαιρία να χαθεί, καλώντας τους εφήβους του «Σπάρτακου» στον χώρο του συλλόγου. Με κοινό στοιχείο την αγάπη των εφήβων των δύο συλλόγων για την παράδοση, δεν άργησε να ξεκινήσει ένα τρικούβερτο γλέντι και ο ένας χορός να διαδέχεται τον άλλο. Όπως τόνισε ο δάσκαλος του Συλλόγου Εβριτών, Χρήστος Γαντζίδης, «ο Σύλλογός μας πάντα αγκαλιάζει πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο την ανάδειξη της Μουσικοχορευτικής Παράδοσης της Θράκης αλλά και την ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων με τα παιδιά άλλων Πολιτιστικών Συλλόγων». Με το τέλος της επίσκεψης οι δύο σύλλογοι ανανέωσαν το ραντεβού τους, αυτή τη φορά στην Άνθεια.

Η Λέσχη ανάγνωσης παιδικού βιβλίου του Συλλόγου Εβριτών Ροδόπης

Δοθείσεις ευκαιρίας αξίζει να αναφερθεί πως ο Σύλλογος Εβριτών Ροδόπης εντάσσει στα τμήματά του Λέσχη ανάγνωσης παιδικού βιβλίου, θέλοντας να συνεχίσει τα καινοτόμα του προγράμματα και να φέρει τα παιδιά σε επαφή με το παιδικό βιβλίο.
 
Συγκεκριμένα, πρόκειται να υλοποιηθούν εκπαιδευτικές δράσεις, αξιοποιώντας τα τελευταίας τεχνολογίας οπτικοακουστικά μέσα που διαθέτει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του, καθώς και σύγχρονα παιδικά βιβλία, αλλά και παραδοσιακά παραμύθια.
 
Έχοντας ως αφετηρία το παιδικό βιβλίο, οι μικροί αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στην αφήγηση και δραματοποίηση παραμυθιών, στη συγγραφή δικών τους ιστοριών και θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τους ήρωές τους να ζωντανεύουν με την έκδοση και την ψηφιοποίηση του βιβλίου τους. Παράλληλα, θα παίζουν αλλά και θα κατασκευάζουν λεξιλογικά, επιτραπέζια και επιδαπέδια παιχνίδια, κάτι που συμβάλλει στην ανάπτυξη της φαντασίας, της κριτικής ικανότητας και κυρίως στον εμπλουτισμό του λεξιλογίου των παιδιών.
 
Θα δημιουργηθούν δύο τμήματα στη Λέσχη, ένα που θα απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας (4-7 ετών) και ένα σε παιδιά σχολικής ηλικίας (8-11 ετών). Υπεύθυνη της Λέσχης ανάγνωσης παιδικού βιβλίου θα είναι η Κοκκαλιάρη Ερμιόνη, Πτυχιούχος του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία.
 
Κάθε φορά, αμέσως μετά τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Λέσχης, θα ακολουθεί βιντεοπροβολή παιδικών ταινιών ή ψηφιοποιημένων παιδικών βιβλίων στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Συλλόγου.
 
Info
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Συλλόγου, στις μέρες και ώρες λειτουργίας του. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.