Ο Εντιπ Ακμπαιραμ στη Φιλλυρα για τα 30 χρονια του ΚΙΕΦ

«Όλοι οι λαοί είναι αδέλφια» το μήνυμα που έστειλε

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, η συναυλία, η οποία δόθηκε για την επέτειο των 30 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος ΚΙΕΦ με τον καταξιωμένο Τούρκο καλλιτέχνη Εντίπ Ακμπαϊράμ, ο οποίος συναντήθηκε με τους λάτρεις της τέχνης του στο γήπεδο της Φιλλύρας του Δήμου Αρριανών.

Περίπου 4 χιλιάδες συντοπίτες μας συμμετείχαν στη συναυλία, η οποία πραγματοποιήθηκε με αυστηρή τήρηση των μέτρων που τέθηκαν στο πλαίσιο του κορωνοϊού και είχαν την ευκαιρία να ξεφύγουν από την πολυάσχολη καθημερινότητα με τραγούδια του καλλιτέχνη.

Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν η Πρόεδρος του ΚΙΕΦ Τσιγδέμ Ασάφογλου, η σύζυγος του Σαδίκ Αχμέτ η Ισίκ Σαδίκ Αχμέτ, ο Δήμαρχος Αρριανών Ριδβάν Αχμέτ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης Χουσεΐν Μπαλτατζή, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχμέτ Ιμπράμ, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ταρκάν Μουλταζά,  πρώην Πρόεδρος ΚΙΕΦ Μουσταφά Αλή Τσαούς, ο Πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Χουσεΐν Μποσταντζή, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενότητα» Ερδέμ Χουσεΐν, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μέλλον» Ιμπραήμ Σερήφ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα τραγούδια ενός τοπικού συγκροτήματος αποτελουμένου από νέους της περιοχής μας και συνέχισε με την ομιλίες χαιρετισμού της Τσιγδέμ Ασάφογλου, της Ισίκ Σαδίκ Αχμέτ και Ριδβάν Αχμέτ.

Ο Εντίπ Ακμπαϊράμ, ξεκίνησε τη συναυλία του με το μήνυμα «Όλοι οι λαοί είναι αδέλφια» και αναφερόμενος στον Τούρκο συγγραφέα Σαμπαχατίν Αλί εξέφρασε την πίστη του ότι «η τέχνη έχει μεγαλύτερη δύναμη από τα όπλα».

Με μεγάλο ενθουσιασμό του κοινού, μοιράστηκε τα αγαπημένα του τραγούδια για περίπου δύο ώρες με τους πολίτες που συγκεντρώθηκαν στους πρόποδες της Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.