Ο Χαρι Ποτερ παντρευτηκε, εχει τρια παιδια και …ξαναγυρισε

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2016 η έντυπη έκδοση του θεατρικού στο οποίο πρωταγωνιστεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός - Στις 30 Ιουλίου 2016 η πρεμιέρα του στο Λονδίνο

Να που εκεί που κοντεύαμε να ξεχάσουμε τον Χάρι Πότερ, παρά τις συχνές επαναλήψεις των σχετικών κινηματογραφικών ταινιών, έχοντας τελείως απομακρυνθεί από τις εικόνες με τις ουρές των αναγνωστών του που σχηματίζονταν από νωρίς το βράδυ μπροστά από το βιβλιοπωλείο που ανακοινώνονταν ότι ο επόμενος τόμος με τον γνωστό ήρωα θα κυκλοφορήσει, ο Χάρι Πότερ αρχίζει να μας απασχολεί ξανά, αφού πλέον άρχισαν να γράφονται θεατρικά βιβλία γι’ αυτόν και να στήνονται θεατρικές παραστάσεις, οι οποίες ακολουθούν τον παλιό καλό τρόπο της προανακοίνωσής τους!!!
 
Τι εννοούμε; Το θεατρικό έργο «Ο Χάρι Πότερ και το καταραμένο παιδί – Μέρη 1 & 2» είναι η πρώτη επίσημη ιστορία με πρωταγωνιστή τον Χάρι Πότερ που ανεβαίνει στο θέατρο West End του Λονδίνου, στις 30 Ιουλίου 2016. Το θεατρικό αφορά σε μια πρωτότυπη νέα ιστορία από την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, τον Τζον Τίφανι και τον τον Τζακ Θορν, φέρεται δε ως θεατρικό έργο του Τζακ Θορν. 

Στις βιτρίνες των βιβλιοπωλείων στις 29 Σεπτέμβρη

Την έντυπη ελληνική έκδοση αυτού του σεναρίου ανέλαβαν οι Εκδόσεις Ψυχογιός οι οποίες και ανακοίνωσαν ότι «αυτή θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά στις 29 Σεπτεμβρίου 2016, δίνοντας την ευκαιρία στους έλληνες αναγνώστες, που δε θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την παράσταση, να διαβάσουν την επική όγδοη περιπέτεια του Χάρι Πότερ.»
 
Σημειωτέον ότι ο Χάρι Πότερ και τα εφτά έντυπα μυθιστορήματα στα οποία πρωταγωνιστεί έγιναν και ψηφιακές εκδόσεις και ότι και το e-book της ελληνικής γλώσσας του θεατρικού θα κυκλοφορήσει από το Pottermore, τον ψηφιακό εκδότη των ιστοριών του Χάρι Πότερ και του μαγικού κόσμου της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. 

Θεατρικό έργο, με την όγδοη ιστορία του Χάρι Πότερ, δεκαεννέα χρόνια μετά

Στο θεατρικό, ο πρωταγωνιστής Χάρι εργάζεται σκληρά στο Υπουργείο Μαγείας και είναι σύζυγος και πατέρας πλέον τριών παιδιών που πηγαίνουν σχολείο.
 
Ενώ ο Χάρι παλεύει με το παρελθόν του, ο νεότερος γιος του, Άλμπους, έρχεται αντιμέτωπος με το βάρος της οικογενειακής κληρονομιάς που ποτέ του δε θέλησε. Καθώς το παρελθόν μπερδεύεται με το παρόν, πατέρας και γιος μαθαίνουν την ενοχλητική αλήθεια: κάποιες φορές το σκοτάδι προβάλλει από μέρη που δεν το περιμένεις. 

H συγγραφέας και επιχειρηματίας των ψηφιακών εκδόσεων των έργων της Τζ.Κ. Ρόουλιγκ

Υπενθυμίζουμε ότι τα επτά βιβλία της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ με πρωταγωνιστή τον Χάρι Πότερ, που κυκλοφόρησαν μεταξύ του 1997 και του 2007, έχουν πουλήσει περισσότερα από 450 εκατομμύρια αντίτυπα σε περισσότερες από 200 χώρες και έχουν μεταφραστεί σε 79 γλώσσες, ενώ οι κινηματογραφικές τους μεταφορές έσπασαν τα ταμεία σε όλο τον κόσμο.
 
Η συγγραφέας έχει γράψει και τρία βιβλία τα έσοδα των οποίων δόθηκαν για φιλανθρωπικούς σκοπούς: «Το Κουίντιτς ανά τους αιώνες», «Φανταστικά ζώα και πού βρίσκονται» και «Οι ιστορίες του Μπιντλ του Βάρδου».
 
Το 2012 άρχισε να λειτουργεί το Pottermore, η εταιρεία ψηφιακής ψυχαγωγίας και ηλεκτρονικού εμπορίου της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, όπου οι αναγνώστες μπορούν να απολαύσουν τα έργα της συγγραφέως και να βυθιστούν στον μαγικό της κόσμο.
 
Το πρώτο μυθιστόρημα της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ για ενηλίκους, με τίτλο «Ένας ξαφνικός θάνατος», εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012 και έγινε τηλεοπτική σειρά από το BBC το 2015. Τα αστυνομικά της μυθιστορήματα, τα οποία υπογράφει με το ψευδώνυμο Ρόμπερτ Γκάλμπρεϊθ, κυκλοφόρησαν στα ελληνικά το 2013 (« Το κάλεσμα του κούκου») και το 2015 («Ο Μεταξοσκώληκας»), και πρόκειται να ζωντανέψουν τηλεοπτικά από το BBC One.
 
Αυτά κι αν δεν είναι νέα!!!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.