Νινα Μαζανη: «Καθε εμφανιση μου στη Θρακη, ευκαιρια συναντησης με πολλους “δικους μου” ανθρωπους»

Με αφορμή την εμφάνισή της στην Λέσχη Κομοτηναίων η Θρακιώτισσα τραγουδίστρια στην πρώτη της συνέντευξη στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm»

Γιασεμί «μύρισε» το βράδυ της Τετάρτης, 18 Ιανουαρίου η Λέσχη Κομοτηναίων, λόγω της ζωντανής εμφάνισης της Νίνας Μαζάνη.

Η Ξανθιώτισσα τραγουδίστρια η οποία έχει ήδη καταφέρει να κάνει δυναμικό «ντεπούτο» στην εγχώρια μουσική σκηνή, τόσο μέσω της διασκευής του γνωστού και αγαπημένου «Η νύχτα μυρίζει Γιασεμί» όσο και τις συνεργασίες της με καλλιτέχνες όπως ο Κωστής Μαραβέγιας και ο Πάνος Μουζουράκης – μεταξύ άλλων για τις ανάγκες της τηλεοπτικής επιτυχίας «Η Γη της Ελιάς» – επέστρεψε στον τόπο καταγωγής της, για μια εμφάνιση που τα είχε όλα.

Η πολυπράγμων καλλιτέχνιδα χάρισε στο κοινό της Κομοτηνής, μια νύχτα που τα είχε όλα, με αγαπημένα ελληνικά αλλά και ξένα τραγούδια που αγαπά, αλλά και τραγούδια «προπομπό» του πρώτου της προσωπικού δίσκου που αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του 2023 από τη δισκογραφική εταιρεία «ΜΙΝΟS ΕΜΙ».

Λίγο πριν τη ζωντανή εμφάνισή της, η ίδια μίλησε στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» σε μια πρώτη, συνέντευξη «γνωριμίας» από τις πολλές που σίγουρα θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον μαζί της.

Νίνα Μαζάνη όμως…

ΠτΘ: κ. Μαζάνη είστε Θρακιώτισσα, Ξανθιώτισσα συγκεκριμένα. Επιστρέφετε στην Θράκη και στη σκηνή της Λέσχης Κομοτηναίων. Πώς είναι να επιστρέφετε στον τόπο καταγωγής σας και να παίζετε σε «δικούς σας» ανθρώπους.

Ν.Μ.: Είναι όντως πολύ ευχάριστο, γιατί πάντα νοιώθω μια μεγαλύτερη οικειότητα όταν παίζω μπροστά στους δικούς μου ανθρώπους. Μου λείπει πολύ το να τραγουδάμε μαζί, να χορεύουμε κ.ο.κ., επομένως αυτή η εμφάνιση είναι σαν μια ωραία αφορμή για συνάντηση με πολλούς ανθρώπους, δικούς μου ταυτόχρονα. Οπότε είναι πολύ όμορφο συναίσθημα.

«Έχω περάσει από πολλά πράγματα, αλλά η μουσική είναι κάτι που με κερδίζει περισσότερο»

ΠτΘ: Η καλλιτεχνική σας ενασχόληση δεν εξαντλείται στην μουσική. Αν θα μπορούσατε να μας περιγράψετε με λίγα λόγια τον εαυτό σας ποια θα ήταν αυτά;

Ν.Μ.: Έχω σπουδάσει θέατρο. Κάπως έτσι ξεκίνησα καθώς είχα πολλές καλλιτεχνικές ανησυχίες. Μου άρεσε το θέατρο, η μουσική, η φωτογραφία, να φτιάχνω μαλλιά, έχω επομένως πολλές ασχολίες και χόμπι. Σπούδασα θέατρο στην Σχολή του Αντρέα Βουτσινά στην Θεσσαλονίκη, και μετά από τα τρία χρόνια φοίτησης έκατσα έναν ακόμα χρόνο, γιατί ασχολήθηκα και με το παιδικό θέατρο. Αποφάσισα στη συνέχεια να κατέβω στην Αθήνα για να ασχοληθώ με τα μουσικά, ωστόσο το θέατρο με ενδιαφέρει πολύ και θέλω να ασχοληθώ. Ήδη μιλάω με ανθρώπους για το κομμάτι του μιούζικαλ και το ενδεχόμενο να κάνω κάτι. Με λίγα λόγια έχω περάσει από πολλά πράγματα αλλά η μουσική είναι κάτι που με κερδίζει περισσότερο.

«Το 2022 όντως ήταν μια χρονιά “σταθμός” για μένα»

ΠτΘ: Το 2022 ήταν η χρονιά σας. Μεταξύ άλλων υπογράψατε τη συνεργασίας με τη δισκογραφική εταιρεία «ΜΙΝΟS ΕΜΙ» και γνωρίζουμε επίσης ότι επίκειται και η κυκλοφορία του πρώτου σας προσωπικού δίσκου. Παράλληλα μας κάνατε «ποδαρικό» για το νέο έτος στην εκπομπή «Μουσικό κουτί» των Νίκου Πορτοκάλογλου και της Ρένας Μόρφη. Πώς ήταν το 2022 για εσάς και τι ακολουθεί το 2023;

Ν.Μ.: Το 2022 όντως ήταν μια χρονιά «σταθμός» για μένα, γιατί έγιναν όλα μαζί. Έγιναν κάποιες «αποκαλύψεις» και βήματα μεγάλα για μένα τόσο στον προσωπικό όσο και στον επαγγελματικό τομέα. Πέρασα και από το στάδιο φόβου και από το στάδιο του να μην ξέρω πού ακριβώς πατάω και πού βρίσκομαι και πού θα οδηγήσει. Όταν προχώρησα και είδα ότι μπορώ να εμπιστευτώ ανθρώπους, την εταιρεία, τους συνεργάτες κ.α. ένοιωσα πολύ καλύτερα και άρχισα να φτιάχνω ένα πλάνο για το πώς θα προχωρήσουμε. Όντως την χρονιά που μας πέρασε ξεκινήσαμε να ψάχνουμε κάποια κομμάτια για να προχωρήσουμε σε δίσκο. Είμαστε πάρα πολύ κοντά και είμαι αισιόδοξη. Για το 2023, επομένως, θα έχουμε κάποια καινούργια κομμάτια που ελπίζω να σας αρέσουν. Προς το παρόν σε ελληνικό στίχο και σίγουρα θα προσθέσουμε και τον ξένο στίχο που αγαπώ πολύ στη συνέχεια.  Οπότε μέσα σε όλα, εκπομπές, εμφανίσεις, πιο πολύ ελπίζω σε όμορφη μουσική που θα με εκφράζει και σε εμφανίσεις που θα με κάνουν να έρθω κοντά στον κόσμο για να ακούσουν τα τραγούδια μου.

ΠτΘ: Έχετε βρει το δικό σας ύφος; Τον δικό σας χώρο μέσα σε αυτό που λέγεται μουσική στην Ελλάδα;

Ν.Μ.: Είμαι πολύ κοντά. Είναι ωστόσο ένα πράγμα το οποίο δεν σταματά ποτέ, γιατί οι ανάγκες, τα γούστα και η αισθητική δεν νομίζω ότι μένουν σταθερά. Όσο μεγαλώνουμε, ωριμάζουμε, εξελισσόμαστε και ακούμε και άλλη μουσική ή καλλιτέχνες βρίσκουμε και άλλα είδη να μας εκφράσουν. Είμαι αρκετά ικανοποιημένη ωστόσο. Είναι ένα παιχνίδι και ένας πειραματισμός που, όπως είπα και πριν, δεν νομίζω ότι σταματά ποτέ και αυτό είναι και το πιο ενδιαφέρον κομμάτι, όταν δημιουργείς είτε ο ίδιος είτε με συνεργάτες.

«Με τον καιρό το ελληνικό τραγούδι γίνεται όλο και περισσότερο κομμάτι μου»

ΠτΘ: Η Ξάνθη και τα δικά σας προσωπικά μουσικά ακούσματα υπάρχουν στην μουσική σας;

Ν.Μ.: Υπάρχουν αρκετά πράγματα που με επηρεάζουν. Όταν ένας άνθρωπος μεγαλώνει σε ένα μέρος, οι επιρροές είναι άμεσες. Εγώ έμαθα την μουσική μέσα από την οικογένειά και τους ανθρώπους μου, τις εμπειρίες που έζησα και τα ταξίδια που ενδεχομένως έκανα. Είναι πολλά μικρά πράγματα που συνθέτουν ένα παζλ, οπότε θεωρώ ότι έχω καταφέρει με έναν τρόπο να εισάγω κάποια στοιχεία. Μπορεί να μην είναι με τον πιο χαρακτηριστικό, γιατί μπορεί κανείς να πει ότι ξεκίνησα να τραγουδάω ξένα. Ισχύει αλλά μετά από ένα διάστημα αποδέχτηκα και αγάπησα και την ελληνική μουσική. Μέσα από εμφανίσεις και δουλειές που έκανα, ήμουν «υποχρεωμένη» να τραγουδήσω ελληνικά, οπότε με τον καιρό γίνεται όλο και περισσότερο κομμάτι μου.

«Στις μουσικές μου παραστάσεις επικοινωνώ και άλλα πράγματα με το κοινό πέρα από τα τραγούδια μου»

ΠτΘ: Είστε ένας άνθρωπος που διακατέχεται και από πολύ χιούμορ. Είναι χαρακτηριστική η περσόνα της Ιρίνα Μαζάνοβα που δημιουργήσατε στα social media. Πώς συνδέεται όλο αυτό με εσάς;

Ν.Μ.: Όταν ξεκίνησε όλο αυτό ήταν ένας τρόπος διαφυγής, ένας τρόπος να εκφράσω κάποια πράγματα και να γίνω δημιουργική. Ουσιαστικά ήμουν σε ένα σπίτι κλεισμένη, όπως όλος ο κόσμος, και αυτό αποτέλεσε ένα κίνητρο για μένα ώστε να δημιουργήσω κάτι που θα μου δίνει γέλιο, λίγο χαλάρωση και σύνδεση με τον κόσμο. Όταν αυτό άρχισε να έχει μεγαλύτερη ανταπόκριση από τον κόσμο ήταν εντυπωσιακό, δεδομένου ότι δεν περίμενα να συμβεί. Πλέον αυτό που με συνδέει με την περσόνα είναι ότι πάντα θα σκέφτομαι ότι ήταν ένα βήμα για να με δει περισσότερος κόσμος και να δει τι κάνω και με την μουσική, που με αφορά περισσότερο. Θα βρω σίγουρα και άλλους τρόπους στο μέλλον να εκφράζω το χιούμορ μου, μέσα απ’ την καθημερινότητα, κάποιον ρόλο στο θέατρο ή το σόου σε μία ζωντανή εμφάνιση και τον τρόπο που εκφράζομαι και μιλάω με τους ανθρώπους όταν έρχονται να με δουν και να τραγουδήσουμε μαζί. Το σόου για μένα είναι μια μουσική παράσταση, γιατί επικοινωνώ με τον κόσμο και άλλα πράγματα πέρα από τα τραγούδια μου.

ΠτΘ: Έχετε δανείσει την φωνή σας επίσης σε ήρωες ταινιών της Disney στην Ελλάδα. Πως ήταν αυτή η εμπειρία;

Ν.Μ.: Είναι κάτι πολύ διαφορετικό, καθώς δεν είχα ξαναέρθει ποτέ σε επαφή. Όταν ξεκίνησα να μπαίνω σε αυτόν τον κόσμο, ήταν από τα αγαπημένα μου πράγματα και είναι κάτι που θέλω να κάνω πολύ και συνέχεια, γιατί αποτελεί και μία πολύ όμορφη σύνδεση με τη δική μου παιδική ηλικία. Δεν είναι πολύ μακριά, ωστόσο αναπολώ κάποια πράγματα και είναι πολύ γλυκό συναίσθημα και συνάμα διασκεδαστικό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.