Νεο ξεκινημα, στην επετειο των 100 ετων υπαρξης του Θρυλοριου

Με αισιοδοξία και δύναμη θέλει να γιορτάσει τα 100 χρόνια του οικισμού, και τα 40 χρόνια ύπαρξής του, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»

Να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, μετά από τρία χρόνια που η λειτουργία του πρακτικά αναστάλθηκε λόγω της Πανδημίας, θέλει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς», που την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου έκοψε την βασιλόπιτά του, στον χώρο του Συλλόγου.

Αυτή ήταν η πρώτη εκδήλωση, μιας σημαντικής χρονιάς για το Σύλλογο, καθώς  φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση του Θρυλορίου, από τους πρόσφυγες από τον Πόντο που είχαν εκδιωχθεί από τις εστίες τους, αλλά και τα 40 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου, ο οποίος έχει σαν σκοπό την διατήρηση της μνήμης αυτών των προσφύγων, αλλά και της ποντιακής παράδοσης.

Να σημειωθεί πως η βασιλόπιτα που ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, που παρέστη στην τελετή, ήταν παραδοσιακή αλμυρή βασιλόπιτα, όπως συνηθιζόταν στον Πόντο.

Δυναμική επαναφορά

Όπως τόνισε η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χρύσα Μαυρίδου, η για πρώτη φορά στα 40 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου, διακοπή της συνέχειας του λόγω της πανδημίας, στέρησε από τις μικρές γενιές την επαφή με τον Σύλλογο και αναπόφευκτα το μεγάλωμα τους μέσα σε αυτόν. «Ο χαμένος αυτός χρόνος πρέπει να κερδηθεί με κάθε τρόπο και αυτό θωρούμε ότι είναι το στοίχημα της νέας διοίκησης που προέκυψε από τις εκλογές αλλά και όλων των μελών του Συλλόγου που θα πρέπει να δουλέψουμε ακόμη πιο ενωμένα και στοχευμένα προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη συνέχεια των 100 χρόνων ποντιακής ζωής και πολιτιστικής παράδοσης στο Θρυλόριο» σημείωσε.

Τόνισε δε προς τα μέλη του συλλόγου, που γέμισαν την αίθουσα, πως η παρουσία τους επιβεβαιώνει και ενδυναμώνει τις προσπάθειες των μελών του Συλλόγου για τον πολιτισμό και την παράδοση που τόσα χρόνια άοκνα υπηρετούν.

«Δεν θα μπορούσαμε όμως να τα καταφέρουμε χωρίς τη δική σας στήριξη, με τον τρόπο που μπορεί ο καθένας, γι’ αυτό σας είμαστε ευγνώμονες» υπογράμμισε η κ. Μαυρίδου. Στη συνέχεια η ίδια πραγματοποίησε ένα απολογισμό των δράσεων του Συλλόγου από το 2019, ένα χρόνο πριν την πανδημία, που ήταν πλούσιος σε πολιτιστικές δράσεις, αναφέρθηκε όμως και στις εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν εν μέσω πανδημίας, όταν οι συνθήκες το επέτρεπαν και πάντοτε με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.