Νεα εργαστηρια απο φετος στη ΦΕΞ

Μπριτζ, πλεκτική, μαγειρική μεταξύ των εργαστηρίων

Νέα εργαστήρια εντάσσει από φέτος η ΦΕΞ στο πρόγραμμα δραστηριοτήτων της επισημαίνοντας σε σχετική της ανακοίνωση πως «Η συμμετοχή στη Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης είναι κάτι παραπάνω από απλή συμμετοχή σ’ ένα σύλλογο. Είναι ένας σύγχρονος χώρος συναντήσεων ανάμεσα σε ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα. Είναι ένας αξιόπιστος φορέας που σέβεται την παράδοση και τροφοδοτεί με ευκαιρίες τη νέα δημιουργία. Είναι ανάπτυξη συνεργασίας, φιλίας, ψυχαγωγίας. Είναι τρόπος που διεκδικείς την ποιότητα ζωής του τόπου σου».
 
Αναλυτικά τα τμήματα των νέων εργαστηρίων της ΦΕΞ: 

Εργαστήρι πλεκτικής για ενήλικες 

Για όσους – ες θέλουν να μάθουν να πλέκουν με βελόνα, βελονάκι … ή και για όσους ήδη γνωρίζουν τα βασικά βήματα του πλεξίματος, αλλά ψάχνουν το κάτι παραπάνω.
Τμήμα Α: Δευτέρα18:00 στο μουσείο
Τμήμα Β: Τετάρτη 10:00 στο μουσείο
Τμήμα Γ: Παρασκευή 18:00 στο μουσείο
Υπεύθυνη: Γκιονούλ Όμπαση, τηλ. 6907893284
Συμμετοχή: 30 ευρώ το μήνα 

Εργαστήρι κοπτικής- ραπτικής 

Αξιοποιούμε δημιουργικά το χρόνο μας μαθαίνοντας πως να διορθώνουμε, να διαφοροποιούμε, να στολίζουμε, και να ομορφαίνουμε τα παλιά μας ρούχα, αλλά και πως να δημιουργούμε το δικό μας πατρόν για να ράβουμε τα ρούχα που θέλουμε.
Τμήμα Αρχαρίων: Τετάρτη 17:00 στο μουσείο
Τμήμα Αρχαρίων: Τετάρτη 10:00 στο μουσείο
Τμήμα Προχωρημένων Α: Δευτέρα 10:00 στο μουσείο
Τμήμα Προχωρημένων Α: Δευτέρα 17:00 στο μουσείο
Τμήμα Προχωρημένων Β: Τρίτη 10:00 στο μουσείο
Καλλιτεχνική Ραπτική: Παρασκευή 16:00 στο μουσείο
Υπεύθυνη εργαστηρίου: Χρυσούλα Γρηγορίου, τηλ: 6945783888
Συμμετοχή: 30 ευρώ το μήνα 

Εργαστήριο Μπριτζ 

Το Μπριτζ είναι το δημοφιλέστερο πνευματικό παιγνίδι σε όλο τον κόσμο. Προέρχεται από το αγγλικό παιγνίδι Whist που μετεξελίχτηκε προς τα τέλη του 19ου αιώνα σε Bridge Whist και στη συνέχεια σε Auction Bridge και Bridge Plafond. Τελικά, στα μέσα της δεκαετίας 1920 – 1930, τέθηκαν, από τον Αμερικανό Harold S. Vanderbilt, οι κανόνες του Contract Bridge, που – με πολύ μικρές αλλαγές – είναι και αυτό που παίζεται και σήμερα στα σπίτια από δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους, σε όλες τις χώρες του κόσμου.
Πληροφορίες – εγγραφές στο Εργαστηρίου: Παναγιώτης Κουτσουρίδης τηλ. 6936974984 

Υγεία και ευεξία 

H ολιστική προσέγγιση προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εργαλείων για φυσική αναζωογόνηση & δύναμη αλλά και ψυχική & συναισθηματική ισορροπία.
Τμήμα Ι: Δευτέρα 20.30 στο σπίτι πολιτισμού
Υπεύθυνη εργαστηρίου: Μαριστέλλα Βουτετάκη τηλ. 6977630551 

Ομάδα Αυτογνωσίας και Προσωπικής Ανάπτυξης 

Πόσο ουσιαστική είναι η ζωή μας; Ποια είναι η προσωπική αλήθεια του καθένα από μας; Πως μάθαμε να διαχειριζόμαστε τα αδιέξοδα; Είναι όντως όλες οι ανάγκες μας σημαντικές; Αυτές και άλλες πολλές ερωτήσεις θα μας απασχολήσουν στην Ομάδα Αυτογνωσίας η οποία θα βασίζεται στη φιλοσοφία και μεθοδολογία της Ψυχοθεραπείας Gestalt, που είναι μια ολιστική, υπαρξιακή και ανθρωποκεντρική προσέγγιση.
Τμήμα Α: Δευτέρα 18:00 στο μουσείο – Συντονίστρια ομάδας: Μαρίνα Κατσικίδου, Ψυχολόγος ΑΠΘ, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, τηλ 6955495569
Συμμετοχή: 40 ευρώ το μήνα 

Εργαστήριο Μαγειρικής και εστιατορικής τέχνης 

Δύο θεματικοί κύκλοι όπου γνωρίζουμε τα μυστικά της κουζίνας αλλά και του σερβιρίσματος. Στο πλαίσιο των πολιτιστικών& εκπαιδευτικών δράσεων της ΦΕΞ, δημιουργήσαμε ένα εργαστήρι μαγειρικής και εστιατορικής τέχνης με σκοπό να θυμηθούμε τις γαστρονομικές προτιμήσεις των προγόνων μας, παντρεύοντας τες με σύγχρονα υλικά και ιδέες. Οι δημιουργίες του εργαστηρίου θα εναρμονίζονται με το πρόγραμμα εκδηλώσεων της ΦΕΞ (πχ. Αφιέρωμα στον ισπανόφωνο κινηματογράφο – ισπανική κουζίνα, λαογραφικές εορτές, γιορτές παλιάς Ξάνθης κλπ).
Υπεύθυνος Εργαστηρίου: Γρηγόρης Καργάκος τηλ. 25410 25421
Συμμετοχή: 20 ευρώ το μήνα

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.