Να μεταδωσουν την αγαπη για το σκακι στα μικρα παιδια θελουν τα μελη του Σκακιστικου Ομιλου Κομοτηνης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το εναρκτήριο τουρνουά του Ομίλου, ενώ τα μαθήματα ξεκινούν από την 1 Οκτωβρίου

Την απαρχή μιας νέας σκακιστικής χρονιάς σήμανε το εναρκτήριο τουρνουά του Σκακιστικού Ομίλου Κομοτηνής, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων σκακιστών.

Το παρών έδωσαν σκακιστές τόσο από την Κομοτηνή όσο και από την γειτονική Ξάνθη, δείχνοντας την ανυπομονησία όλων για την έναρξη της νέας σκακιστικής χρονιάς.

Ο Σύλλογος είναι αποφασισμένος να ξεκινήσει κανονικά, σημείωσε ο κ. Μάριος Θεοδώρου, μέλος του Ομίλου της Κομοτηνής, όσο φυσικά τους επιτρέψει η υγειονομική κατάσταση. Αξίζει να σημειωθεί πως πέρυσι όλα τα μαθήματα έγιναν διαδικτυακά, ενώ δεν έγιναν και αγώνες στην περιοχή μας αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Φέτος ξεκινούν τα μαθήματα την 1 Οκτωβρίου, που θα περιλαμβάνουν τμήματα αρχαρίων για παιδιά, από πολύ μικρές ηλικίες μέχρι εφήβους, δύο τμήματα προχωρημένων παιδιών και ένα αγωνιστικό, σε περίπτωση που ξεκινήσουν οι αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

«Το ενδιαφέρον τόσο για το τουρνουά του Σαββάτου, με πάνω από 40 συμμετέχοντες, όσο και γενικότερα για εγγραφή στο Σύλλογο, είναι σημαντικό. Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ασχολία, τα παιδιά που έρχονται αυτά τα χρόνια το λατρεύουν» ανέφερε, εκφράζοντας την πεποίθηση πως όλη αυτή η προσπάθεια δίνει μια πολιτισμική ανάταση στην πόλη μας, με την ύπαρξη μιας ομάδας σκακιού και γιατί όχι, τουρνουά που συγκεντρώνουν και επισκέπτες από άλλες περιοχές.

Η περιοχή μας άλλωστε έχει στο παρελθόν φιλοξενήσει σημαντικές διοργανώσεις, αν και δυστυχώς από τότε έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια.

Η Κομοτηνή πρόπερσι για ένα αγώνα δεν κατάφερε να ανέβει κατηγορία, κάτι που αν είχε γίνει, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά στο διαγωνιστικό επίπεδο. Δεν πτοούνται βέβαια, αρκεί να ξεκινήσουν ξανά οι αγώνες, και θα προσπαθήσουν όσο μπορούν να κάνουν περισσότερα στο μέλλον.

Ήδη προγραμματίζουν να πραγματοποιήσουν ένα τουρνουά ανάλογο με αυτό του Σαββάτου στα μέσα της χρονιάς, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, ενώ πραγματοποιούν τουρνουά εντός του συλλόγου, ώστε να αποκτήσουν ιδιαίτερα οι μικρότεροι μαθητές εμπειρία σε αυτά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.