Μουσικη και κινηση κατω απο την πανσεληνο στο Ιμαρετ

Rodopi Ensemble και Χοροτάξιο συνέπραξαν για μια μοναδική βραδιά στο μνημείο

Μουσική και κίνηση έγιναν ένα, ταξιδεύοντας τους θεατές κάτω από την πανσέληνο του Σεπτεμβρίου, στο χώρο του Ιμαρέτ, το βράδυ της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου.

Το κοινό γέμισε το χώρο του μνημείου, το οποίο είχε κλείσει για συντήρηση, σε μια μοναδική εκδήλωση με τους Rodopi Ensemble να συμπράττουν με τους χορευτές και τις χορεύτριες του Χοροτάξιου, δένοντας το χθες με το σήμερα, σε ένα από τους φορείς της ιστορίας της Κομοτηνής όπως το Ιμαρέτ, ένα από τα παλιότερα κτίριά της.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης στο πλαίσιο προβολής του έργου «Ιμαρέτ Κομοτηνής: Συντήρηση μνημείου και εκκλησιαστικής συλλογής – Ανάδειξη περιβάλλοντος χώρου» και του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023 με θέμα «Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση: Μαρτυρίες του χθες στο σήμερα».

Η συντήρηση του κτιρίου, όπως και της συλλογής, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, με το έργο να παραδίδεται στη Μητρόπολη στο τέλος του έτους, όμως απομένει η επανέκθεση της Συλλογής, η οποία αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από το επόμενο ΕΣΠΑ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.