Μορφωτικος Συλλογος Ποντιων Κομοτηνης και Περιφερειας «Ο Ευξεινος Ποντος»: Σε καλα χερια το μελλον της ποντιακης παραδοσης

Επίδειξη των χορευτικών και βράβευση των αριστούχων στον ετήσιο χορό του Συλλόγου

Την πρόοδο που έχουν κάνει τα χορευτικά του τμήματα όλη την προηγούμενη χρονιά, τιμώντας παράλληλα αριστούχους μαθητές και επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανέδειξε ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος» στον ετήσιο χορό του το βράδυ του Σαββάτου 11 Μαρτίου.

Ο χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου κ. Στέλιος Νικολάου αναφέρθηκε στο δυστύχημα των Τεμπών, εκφράζοντας την ευχή να αποδοθούν ευθύνες και να μην βιώσουμε ξανά ανάλογες καταστάσεις, εξηγώντας πως από το δικό τους μετερίζι, αυτό του πολιτισμού θέλησαν να μεταφέρουν ένα θετικό μήνυμα, εκπληρώνοντάς το ρόλο της παράδοσης, και μιμούμενοι τους προγόνους τους που κατέφευγαν σε αυτή σε κάθε φάση της ζωής τους.

Τόνισε δε πως το μέλλον της παράδοσης κρατούν στα χέρια τους όλα τα νέα παιδιά του Συλλόγου, που συνεχίζουν να διαιωνίζουν την πλούσια μουσικοχορευτική λαογραφία τους.

Μετά την επίδειξη των χορευτικών τμημάτων, βραβεύτηκαν οι αριστούχοι και οι εισακτέοι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος βράβευσε τους/τις:

  • Ραφαηλία Κούνια του Μιχάλη, για την άριστη επίδοση και διαγωγή της κατά το σχολικό έτος 2021-2022, κατά την φοίτησή της στην Β’ τάξη του Γυμνασίου, με βαθμό προαγωγής 19 και 6/15.
  • Βασιλική Μάστορα του Χαράλαμπου, για την άριστη επίδοση και διαγωγή της κατά το σχολικό έτος 2021-2022, κατά την φοίτησή της στην Β’ τάξη του Γυμνασίου, με βαθμό προαγωγής 19 και 12/15.
  • Μαριάννα Μπαμπέλη του Τρύφωνα, για την άριστη επίδοση και διαγωγή της κατά το σχολικό έτος 2021-2022, κατά την φοίτησή της στην Γ’ τάξη του Γυμνασίου, με βαθμό απόλυσης 19 και 1/14.
  • Νερατζούλα Γκουτάκη του Νικολάου, για την άριστη επίδοση και διαγωγή της κατά το σχολικό έτος 2021-2022, κατά την φοίτησή της στην Β’ τάξη του Λυκείου, με βαθμό προαγωγής 18 και 3/10.
  • Κυριακή Αμπατζίδη του Κωνσταντίνου, για την άριστη επίδοση και διαγωγή της κατά το σχολικό έτος 2021-2022, κατά την φοίτησή της στην Β’ τάξη του Λυκείου, με βαθμό προαγωγής 19 και 5/10.
  • Κωνσταντίνα Αστεριού του Στυλιανού, για την εισαγωγή της στο τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης.
  • Δομίνικο Κουκουρίδη του Χρήστου, για την εισαγωγή του στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.
  • Ιωάννα Κασσιτερίδου του Γεωργίου, για την εισαγωγή της στο τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα ήταν ο Μπάμπης Ιωακειμίδης και ο Χρήστος Ιωαννίδης στο τραγούδι, ο  Τάσος Πετρόπουλος στην λύρα και το τραγούδι, ο Παναγιώτης Στεφανίδης στην λύρα, ο Κώστας Κασιμίδης στο αγγείο, ο Γιώργος Χαραλαμπίδης και ο Γιώργος Φωτιάδης στο νταούλι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.