Μνημες Κωνσταντινουπολης ζωντανεψαν στην Κομοτηνη

Στην εκδήλωση της Χορωδίας του Γραφείου Εσωτερικής και Εξωτερικής Ιεραποστολής της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής για την επέτειο της Άλωσης

Μνήμες από την Βασιλεύουσα ζωντάνεψαν το απόγευμα της Δευτέρας 29 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Τσανακλείου, στην εκδήλωση μνήμης με αφορμή την επέτειο της Αλώσεως με τίτλο «Κωνσταντινούπολη» που πραγματοποίησε η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Η Χορωδία του Γραφείου Εσωτερικής και Εξωτερικής Ιεραποστολής της Μητρόπολης, με Χοράρχη τον κ. Γεώργιο Πενέτη και την κ. Μεταξία Πατρωνίδου στο πιάνο, απέδωσαν ύμνους και τραγούδια και απήγγειλαν αναγνώσματα σχετικά με την αποφράδα αυτήν ημέρα, κατά την οποία ακούστηκε η κραυγή «Εάλω η Πόλις» και η Πόλη των Αγίων, των Αυτοκρατόρων και των θρύλων, πέρασε στους Οθωμανούς κατακτητές.

Η εκδήλωση άνοιξε με «Τη Υπερμάχω», ενώ συνεχίστηκε με τραγούδια όπως «Στην Αγιά Σοφιά αγνάντια», «Πόλη Κωνσταντινούπολη»,  «Δώδεκα Ευζωνάκια», «Το Δισκοπότηρο», «Αγία Σοφία», «Η Ρωμανία πάρθεν», «Τρεις καλογέροι Κρητικοί» και «Ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς».

Σκοπός της μητρόπολης είναι να συνεχίσει να αποδίδει την οφειλόμενη τιμή προς τον τελευταίο Βυζαντινό Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, και όσους έπεσαν στην υπεράσπιση της Κωνσταντινούπολης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.