Μηνυμα για τον σχολικο εκφοβισμο απο τον Ομικρομικρουλη

Το βιβλίο της Ανδρονίκης Παντελίδου, το πρώτο της σειράς Η Αλφαβητοχώρα, παρουσιάστηκε στην Κομοτηνή

Μήνυμα για τον σχολικό εκφοβισμό στέλνει μέσα από το βιβλίο «Η Αλφαβητοχώρα – Το Ομικρομικρούλη» η συγγραφέας και εκπαιδευτικός κ. Ανδρονίκη  Παντελίδου, που παρουσίασε το βιβλίο της στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής. Το βιβλίο αποτελεί το πρώτο μιας σειράς, με εκπαιδευτικό περιεχόμενο, που συγγράφει η κ. Παντελίδου.

Η Αλφαβητοχώρα, πέρασε σαν ιδέα από το μυαλό της, σημείωσε, εντελώς ξαφνικά. Ο Ομικρομικρούλης συγκεκριμένα, προέκυψε από την λατρεία της για τα μαθηματικά, και την ιδέα πως το 0 (μηδέν) δεν είναι τίποτα, αλλά είναι σχεδόν ίδιο με το Ο (Όμικρον).

Στο βιβλίο λοιπόν ο Ομικρομικρούλης, εκφοβίζεται από κάποια σύμφωνα, που δεν τον αφήνουν σε ησυχία και το κάνουν να αισθάνεται σαν ένα μηδενικό. Κάποια στιγμή λοιπόν μέσα στο βιβλίο, γίνεται κάτι πολύ συναρπαστικό ώστε να καταλάβει όποιος διαβάζει την ιστορία, ότι με συνεργασία όλα τα γράμματα μπορούν να ζουν αρμονικά χωρίς άλλα προβλήματα.

«Ο Ομικρομικρούλης, είναι ένα σύμβολο για όλα τα παιδάκια, είναι το παιδάκι που ντρέπεται να πει ότι το εκφοβίζουν, το παιδάκι που έρχεται για πρώτη φορά στο σχολείο και δεν έχει παρέες» σημείωσε η κ. Παντελίγου εξηγώντας πως προσπαθεί να περάσει με το βιβλίο τα κατάλληλα μηνύματα, ώστε τα παιδιά να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να εκφοβίζουμε κανένα, τόσο στο σχολείο όσο και έξω στην κοινωνία, ανεξάρτητα από την ηλικία.

Να σημειωθεί ότι η Αλφαβητοχώρα είναι μια σειρά από βιβλία που θα εκδοθούν, και ήδη έχει κυκλοφορήσει το δεύτερο βιβλίο, «Η Αλφαβητοχώρα σε καραντίνα». Ενώ το πρώτο ήταν για τον εκφοβισμό το δεύτερο, όπως υποδηλώνει και ο τίτλος του, αφορά τον κορωνοϊό, και πως έχει ζήσει η εκπαιδευτική κοινότητα την πανδημία, το κλείσιμο των σχολείων και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η κ. Παντελίδου ευχαρίστησε τις εκδόσεις 24γράμματα, και την εικονογράφο Κατερίνα Χονδρομπίλα, με την οποία συνεργάστηκαν και στα δύο βιβλία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.