Μικροι και μεγαλοι αγκαλιασαν την  παρουσιαση του παιδικου βιβλιου Μετεωρα

Μάριος Μαζάρης: «Γράφω ιστορίες και όχι παραμύθια»

Γονείς και παιδία και εκπαιδευτικοί δώσανε το παρών στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής το Σάββατο το πρωί 11 Νοεμβρίου στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου Μετέωρα του Συγγραφέα Μάριου Μαζάρη που διοργάνωσαν από κοινού η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Κομοτηνή Εν Δράσει», τα Βιβλιοχαρτοπωλεία Βαφειάδης και οι  εκδόσεις Μεταίχμιο.

Οι μικροί παρευρισκόμενοι  ταξίδεψαν μαζί με τον συγγραφέα στις ιστορίες του παιδικού βιβλίου και οι γονείς είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί του.

Ο συγγραφέας  Μάριος Μαζάρης που γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά και από το 2006 εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε Δημοτικά Σχολεία μίλησε στον Παρατηρητή της Θράκης σχετικά με το βιβλίο αναφέροντας: «Τα τελευταία χρόνια γράφω ιστορίες και λέω ιστορίες και όχι παραμύθια γιατί μέσα από τις ιστορίες αναγνωρίζουμε ανθρώπους της γειτονιάς μας, της αυλής μας, του σχολείου μας, του δωματίου μας, του καθρέπτη μας και μπορούμε πιο εύκολα να καταλάβουμε τι γίνεται στο μυαλό τους. Η συγκεκριμένη ιστορία, τα Μετέωρα, είναι μία ιστορία που μιλάει για τις μεταβάσεις για τις αλλαγές που περνάει ένα παιδί και πώς μπορεί να σταθεί στα πόδια του κατά τη διάρκεια της μετάβασης είτε αυτή είναι το διαζύγιο των γονιών του είτε είναι μετακόμιση η αλλαγή σχολικού πλαισίου. Ζούμε όλοι πολλές μεταβάσεις επομένως είναι ανάγκη να βρούμε τα σταθερά μας σημεία τους βράχους μας και να ξεπεράσουμε τα μετέωρα βήματα».

Η αφορμή της συγγραφής

Όπως εξήγησε ο ίδιος «την έμπνευση για την συγγραφή του συγκεκριμένου βιβλίου την πήρα από τον μαθητή που είχα γιατί έζησα το διαζύγιο των γονιών του βήμα βήμα και το έβλεπα στο πρόσωπο του τα πρωινά που έρχονταν στο σχολείο. Συνεργάστηκα μαζί του στην Α Δημοτικού  επομένως ήταν πάρα πολύ έντονο αυτό στο πρόσωπο του ότι βιώνει μία διαφορετική κατάσταση μαζί με την μετάβαση στο δημοτικό, μαζί με την καραντίνα είχε πολλά να διαχειριστεί αυτό το παιδί. Επομένως ήταν μια πολλή σημαντική στιγμή και για έμενα ως εκπαιδευτικός αλλά και για εκείνον. Έχω την χαρά τώρα που το συναντάω το παιδί αυτό να βλέπω ότι βρήκε τα σταθερά του πατήματα και προχωράει».

«Αν η δική μου προσπάθεια να συνδεθώ με τους ανθρώπους έχει τέτοιο αποτέλεσμα με συγκινεί απίστευτα»

Όσο για την ανταπόκριση του κόσμου στην εκδήλωση ο συγγραφέας δήλωσε συγκινημένος εκμυστηρευόμενος πως  «πάντα πηγαίνω στης παρουσιάσεις πιστεύοντας ότι δεν θα έρθει κανείς και πάντα με πιάνει ένα χτυποκάρδι όταν βλέπω κόσμο γιατί θεωρώ πολύ σημαντικό να αγκαλιάζουνε το βιβλίο τις ιστορίες του ανθρώπους που τις μοιράζονται. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Δεν είναι καμία σύνδεση δεδομένη. Οι ανθρώπινες σχέσεις θέλουν καθημερινή προσπάθεια και δουλεία και αν η δική μου προσπάθεια να συνδεθώ με τους ανθρώπους έχει τέτοιο αποτέλεσμα με συγκινεί απίστευτα, γιατί πάντα καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο να πλησιάσεις έναν άγνωστο και να συνδεθείς μαζί του πόσο μάλλον όταν έχει και παιδιά που δεν εμπιστεύονται αμέσως άγνωστους ανθρώπους και όταν το κάνουν ή θέλουν να το κάνουν είναι συγκινητικό».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.