Μια μαγικη βραδια στο Αρχαιολογικο Μουσειο Κομοτηνης με το Selini Quartet

Το κουαρτέτο εγχόρδων από την Αυστρία γέμισε με μουσική την αυλή του Μουσείου

Σε νέες, διαφορετικές μουσικές οδούς ταξίδεψαν όσους βρέθηκαν στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής την Κυριακή 10 Ιουλίου τα μέλη του Selini Quartet, που βρέθηκαν για πρώτη φορά στην πόλη μας στο πλαίσιο του θεσμού εκδηλώσεων για το «Θρακικό Πέλαγος 2022» της ΠΑΜΘ, με την υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας και της ΕΦΑ Ροδόπης.

Το κουαρτέτο απαρτίζεται από τέσσερις μουσικούς από όλη την Ευρώπη, που γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στην Αυστρία. Πρόκειται για τη Nadia και τη Ljuba Kalmykova με καταγωγή από τη Ρωσία που μεγάλωσαν στη Νορβηγία και παίζουν βιολί, τη Loredana Apetrei από τη Ρουμανία στη Βιόλα και τη Λουκία Λουλάκη από την Ελλάδα στο Τσέλο.

Παίζουν μαζί τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και το κουαρτέτο είναι όλη τους η ζωή, σημείωσε η κ. Λουλάκη, και είναι χαρά τους που έφτασαν στην Ελλάδα και ειδικά στην Κομοτηνή για πρώτη φορά.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με το 8ο κουαρτέτο του Shostakovich, ένα επίκαιρο κομμάτι που ήταν αφιερωμένο στα θύματα του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου, στη συνέχεια ακολούθησε η Ιταλική Σερενάτα του H. Wolf, και τελείωσαν με το κουαρτέτο για έγχορδα της Fanny Hensel-Mendelssohn, αδερφής του γνωστού συνθέτη, «ένα κουαρτέτο μιας συνθέτριας από τέσσερις γυναίκες» όπως ανέφερε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.