Μελη του Πολιτιστικου Συλλογου Βυζαντινου Φρουριου στο Αρχαιολογικο Μουσειο Κομοτηνης

Περιηγήθηκαν στην περιοδική έκθεση BioMuse

Μέλη και φίλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου περιοχής Βυζαντινού Φρουρίου Κομοτηνής στις 19 Οκτωβρίου 2025 επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής, για τη θέαση της περιοδικής έκθεσης που φέρει τον τίτλο «BioMuse: από τα θραύσματα των οστών στις ιστορίες των ανθρώπων» και αφορά μελέτες σκελετικών καταλοίπων πραγματικών ανθρώπων που έζησαν στον Ελλαδικό χώρο από τη Μεσολιθική εποχή έως τους Βυζαντινούς χρόνους.

Η ξενάγηση στην έκθεση έγινε από την κ. Ελισάβετ Γκανιάτσου, του εργαστηρίου βιολογικής ανθρωπολογίας και τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, η οποία εμπεριστατωμένα και με λεπτομέρειες πληροφόρησε τους επισκέπτες και τις επισκέπτριες της έκθεσης τον τρόπο ζωής των ανθρώπων του παρελθόντος.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Ευγενία Πουρνάρα ευχαρίστησε την κα Γκανιάτσου για την υπέροχη ξενάγηση και της πρόσφερε ένα συμβολικό δωράκι.

Το μεσημέρι τα μέλη του Συλλόγου γευματίσαμε σε ταβέρνα της πόλης όπου και έγινε ενημέρωση για τον προγραμματισμός των δράσεων του Συλλόγου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.