Μεγαλυτερο και καλυτερο το 4ο Φεστιβαλ Κιθαρας Θρακης

Η Κομοτηνή γίνεται για τις επόμενες μέρες το κέντρο της κιθαριστικής τέχνης στα Βαλκάνια

Μεγαλύτερο και καλύτερο από κάθε άλλη φορά ξεκινά σήμερα το 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης, που διοργανώνεται από την ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημήτρη Σβυντρίδη, με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών.
 
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, θα εμφανιστούν, η Κιθαριστική Ορχήστρα Θράκης, που έχει ενταχθεί στην Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα, υπό την διεύθυνση του Βαγγέλη Μπουντούνη και Σολίστ τους διεθνούς φήμης μουσικούς, Στέλιο Γκόλγκαρη, Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, Μάρω Ραζή, Μιχάλη Σουρβίνο και String Demons.
 
Συμμετέχουν ακόμη οι σπουδαίοι Σολίστ: Ivan Petricevic από την Σερβία, η Βουλγάρα Stela Miteva-Donkova, η καθηγήτρια κιθάρας του Ιονίου Πανεπιστημίου Κορίνα Βουγιούκα, ο Κύπριος Αντώνης Μιτζής, η παιδαγωγός Νίκη Ζάκα, ο Καβαλιώτης Τάσος Δέλιος, ο συνθέτης – μουσικολόγος Κώστας Χίζαρης και το περίφημο κιθαριστικό κουαρτέτο Ορφέας.
 
Συντελεστές του φεστιβάλ μίλησαν την Τετάρτη 19 Απριλίου, σε συνέντευξη τύπου που διοργανώθηκε στα γραφεία της ΔΚΕΠΠΑΚ, για το τι μπορούμε να περιμένουμε τις μέρες του φεστιβάλ.
 
Νατάσα Λιβεριάδου
 
 
 
Στέλιος Γκόλγκαρης
 
 
 
Μιχάλης Σουρβίνος
 
 
 
Δημήτρης Σβυντρίδης

Stela Miteva-Donkova
 
 
 
Ivan Petricevic
 

 
Βαγγέλης Μπουντούνης και Μάρω Ραζή
 
 
 
String Demons (Κωνσταντίνος και Λυδία Μπουντούνη)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.