Με μεγαλη συμμετοχη ο 4ος Νυχτερινος αγωνας Θρακηςστην Αλεξ/πολη

Συμμετείχαν 800 δρομείς από 11 χώρες

Ένα αθλητικό-γλέντι στην παραλία της Αλεξ/πολης, δημιούργησε ο Νυχτερινός αγώνας της πόλης, με χιλιάδες κόσμο, δρομείς, συνοδούς και θεατές, που απόλαυσαν το θέαμα, κάνοντας πράξη τον αθλητικό τουρισμό της Αλεξ/πολης.

O Νυχτερινός αγώνας Θράκης, ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2021, στην εποχή Covid, με όραμα να δώσει μια ακόμη εναλλακτική πρόταση στο ήδη αναπτυγμένο δρομικό κίνημα της περιοχής μας.

Ένας αγώνας που δεν έχει μόνο αγωνιστικούς και συμμετοχικούςστόχους, αλλά τη δημιουργία μιας γιορτής-πόλης, που ενισχύει την τουριστική της εικόνα, την ανάδειξη της παραλιακής ζώνης και του τρόπου ζωής των κατοίκων της.

Ένας αγώνας-συνάντηση γειτονικών λαών και ευρύτερης Βαλκανικής.

Το 2021 συμμετείχαν 300 δρομείς, το 2022-400, το 2023-600 και φέτος 800.

800 δρομείς από 11 χώρες, με 80 περίπου εκτός Ελλάδος. Βούλγαροι-Τούρκοι-Κύπριοι-Ρουμάνοι-Ούγγροι-Μολδαβοί-Ουκρανοί-Γερμανοί-Γάλλοι-Ρώσοι.

Ο φετινός αγώνας εκτός των ρεκόρ συμμετοχών, υποστηρίχτηκε από πολλούς φορείς Πανελλαδικής εμβέλειας.

Καταρχάς ο Δήμος Αλεξ/πολης κύριος υποστηριχτής του αγώνα που μαζί με τον Δρομέα Θράκης, οραματίστηκαν τον αγώνα και κάθε χρόνο προσπαθούν να τον ενδυναμώσουν.

Συνδιοργανωτής φυσικά η Ομοσπονδία Στίβου, ο ΣΕΓΑΣ.

Ο Νυχτερινός αγώνας τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργείου παιδείας-θρησκευμάτων και αθλητισμού και της Γεν.Γραμμ.Αθλητισμού.

Την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Την αιγίδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδος.

Τον αγώνα υποστήριξε η Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Υλικοτεχνική υποστήριξη του αγώνα, έδωσε και η Αντιπεριφέρεια Έβρου.

Στο θέμα της ασφάλειας ο αγώνας υποστηρίχτηκε από:

Την Ελληνική Αστυνομία-Τροχαία Αλεξ/πολης, που το προσωπικό της έδωσε τον καλύτερο εαυτό, για το αποτελεσματικό «καθάρισμα» της παραλιακής λεωφόρου από αυτοκίνητα.

Το Λιμεναρχείο και τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξ/πολης

Το ΕΚΑΒ, τη Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, με τα παραρτήματα  Έβρου και Ροδόπης και φυσικά τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, όπως και τον καθηγητή καρδιολογίας του ΔΠΘ, Δημήτρη Στάκο, ως γιατρό του αγώνα.

Υποστηριχτικά προς τους δρομείς πάντα κοντά τους, ο Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών Έβρου, που μετά τον αγώνα έδωσετις απαραίτητες βοήθειες στα κουρασμένα σώματα των δρομέων.

Ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Διγενής Ακρίτας, κράτησε την επικοινωνία σε υψηλά επίπεδα, μεταξύ όλων των συντελεστών του αγώνα.

Φέτος υπήρξε μια έκπληξη, στο τέλος του αγώνα. Ένα AFTER PARTY-FREE BEER, που έκλεισε την βραδιά, με μουσική και δωρεάν μπύρα.

Καίρια ήταν και η συμβολή των εθελοντών, μιας και χωρίς αυτούς δεν μπορεί να στηθεί κανένας αγώνας. Εκτός από τις ατομικές συμμετοχές εθελοντών, φέτος τον αγώνα υποστήριξε το γραφείο εθελοντισμού του Δήμου Αλεξ/πολης, το γραφείο του EuropeDirect του ΔΠΘ, στην Αλεξ/πολη, όπως και το σχολείο ΕΠΑΣ-ΔΥΠΑ Αλεξ/πολης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.