Με επιτυχια πραγματοποιηθηκε η βραδια ποντιακης γαστρονομιας

Για 6η χρονιά οι νοστιμιές της ποντιακής κουζίνας κέρδισαν το κοινό

Την προγραμματισμένη βραδιά ποντιακής γαστρονομίας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων  «Παρακάθ’ κι αροθυμίας» ολοκλήρωσε με επιτυχία το Σάββατο 15 Ιουλίου στην πλατεία Θρυλορίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου η «Η Κερασούντα και το Γάρς». 

Για 6η χρονιά διοργανώθηκε η βραδιά ποντιακής γαστρονομίας με τη ενεργή συμμετοχή 16 σωματείων και ιδιωτών που παρευρέθηκαν εκεί προκειμένου να μαγειρέψουν ποντιακές συνταγές με στόχο όλοι μαζί να συμβάλουν στην διάσωση του ποντιακού φαγητού διατηρώντας έτσι την ποντιακή κουλτούρα και μεταδίδοντας την και στις νέες γενιές.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γευθούν κουρκούτ, σιρόν, τανομένο σορβά, χαβίτς, ωτία, πιροσκί, περεσκία, πορανί, ψαθήρια, πετμέζι, μαύρα λάχανα με φασόλια, ντολμαδάκια, ρακίν μεζέ, χαψοτήγανα κλπ. Στην πλατεία είχε στηθεί κάλπη όπου οι πολίτες μπορούσαν να ψηφίσουν την καλύτερη ποντιακή συνταγή και στο τέλος της βραδιάς θα ανακοινώνονταν ο νικητής.  

Όπως θύμισε η πρόεδρος του συλλόγου κ. Χρύσα Μαυρίδου, οι εκδηλώσεις «Παρακάθ’ κι αροθυμίας» είναι φέτος αφιερωμένες στην συμπλήρωση τω 100 χρόνων από την γέννηση του Θρυλορίου και στα 40 χρόνια από την δημιουργία του Συλλόγου. Στόχος της εκδήλωσης Ποντιακής Γαστρονομίας, επεσήμανε η κ. Μαυρίδου είναι να συνεχίσει να υπάρχει το ποντιακό φαγητό και στο σύγχρονο τραπέζι εντάσσοντας το και στο μενού εστιατορίων και ξενοδοχείων, κάτι που με την βοήθεια της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδος μπορεί να επιτευχθεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.