Με διακρισεις και το τελος της αγωνιστικης σεζον για την “Let’s Dance”

Με το ντεμπούτο της σχολής στο Greek Pole Dance Festival και επιστροφή στον Salonika Open ολοκληρώθηκε η σεζόν βάζοντας πλώρη για την τελική της παράσταση στο Θερινό ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

Ένα ντεμπούτο αλλά και το τέλος της φετινής αγωνιστικής χρονιάς είχαν το προηγούμενο διάστημα τα μέλη της Σχολής Χορού “Let’s Dance”.

Ο λόγος για την πρώτη συμμετοχή της σχολής, δια της μαθήτριάς της κ.Αλίκης Καρανάσιου, σε διαγωνισμό pole dance και συγκεκριμένα στο Greek Pole Dance Festival που επέστρεψε φέτος πιο δυνατό από ποτέ με περισσότερους από 100 αθλητές όλων των ηλικιών στο αθλητικό κέντρο Δαΐς στην Αθήνα. Η κ.Καρανάσιου πέρασε από τα προκριματικά και επιλέχθηκε να διαγωνιστεί ενώπιον κριτών και κοινού στην Αθήνα, κατακτώντας την πέμπτη θέση και κατ’ επέκταση φέρνοντας την πρώτη διάκριση της Σχολής, που «επένδυσε» πριν από πολλά χρόνια στο pole dance, πιστεύοντας ότι θα αναγνωριστεί τόσο η αξία του αθλήματος όσο και η καλλιτεχνική του φύση. Το γεγονός υπογράμμισε μιλώντας στον «ΠτΘ» και η ιδιοκτήτρια της Σχολής κ.Βενετία Λασκαρίδη η οποία υπογράμμισε το ντεμπούτο της σχολής σε μια τέτοια διαγωνιστική διοργάνωση, της οποίας θα ακολουθήσουν κι άλλες, σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο, μαζί με επιπλέον διακρίσεις.

Η «οικογένεια» της “Let’s Dance” όμως δήλωσε το παρών για 12η συνεχόμενη χρονιά και στον 14ο διεθνή διαγωνισμό αθλητικού χορού Salonika Open που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη και με τον οποίο ολοκλήρωσε την αγωνιστική της σεζόν.

Ο εν λόγω διαγωνισμός αποτελεί καθιερωμένο ραντεβού για τα μέλη της Σχολής καθώς αποτελεί το πρώτο διαγωνισμό στον οποίο πήρε μέρος και στον οποίο συνεχίζει να επιστρέφει, επιμονή που φέτος δικαιώθηκε και από το αποτέλεσμα καθώς τα μέλη της συμμετείχαν σε δέκα ομαδικές χορογραφίες στις οποίες κατέκτησαν εννέα πρώτες θέσεις και μία δεύτερη, ενώ με αρκετές διακρίσεις έφυγαν και σε επίπεδο ατομικών συμμετοχών παιδιών ηλικίας 6 έως 16 ετών.

Το αποτέλεσμα είναι αντίστοιχο και της πολύ καλής προετοιμασίας που είχαν κάνει καθ’ όλη την διάρκεια της φετινής χρονιάς, επιθυμώντας, όπως εξήγησε η κ.Λασκαρίδη, να ανεβάσουν τον πήχη των συμμετεχόντων ψηλά, όπως και έγινε.

Αφιερωμένο στις μητέρες

Το ταξίδι στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του διαγωνισμού φέτος συνέπεσε και με την ημέρα της μητέρας, εξ ου και όλες οι διακρίσεις αφιερώθηκαν στις μητέρες των μαθητών, που και αυτή τη φορά ταξίδεψαν μαζί με τα παιδιά τους, και διαχρονικά όπως εξήγησε η κ.Λασκαρίδη «μας στηρίζουν, μας υποστηρίζουν και ακόμα και όταν εμείς χάνουμε την πίστη μας, αυτές είναι στο πλευρό μας ενισχύοντας την προσπάθειάς μας».

Στις 11 Ιουνίου η φετινή παράσταση της Σχολής

Ένα μεγάλο κομμάτι έμπνευσης των χορογραφιών που παρουσιάστηκαν και διακρίθηκαν προήλθε από το θέμα της φετινής καταληκτήριας παράστασης της σχολής  που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουνίου στο θερινό δημοτικό θέατρο της Κομοτηνής και είναι αφιερωμένη στον κινηματογράφο.

Όπως ανέφερε η κ.Λασκαρίδη, πρόκειται για μια παράσταση που θα φιλοξενήσει το σύνολο των ειδών χορού που διδάσκονται στην Σχολή, από τους μικρότερους, δίχρονους μαθητές και μαθήτριες, έως και τους ενήλικες που θα παρουσιάσουν χορογραφίες εμπνευσμένες από αγαπημένες κλασικές αλλά και σύγχρονες ταινίες του ελληνικού και όχι μόνο κινηματογράφου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.