Μαθητριες του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνης συμμετεχουν στο «3ο Μαθητικο Συνεδριο Ερευνας και Επιστημης»

Θα παρουσιάσουν την Κυριακή τις εργασίες τους

Στο «3ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης» θα παρουσιαστούν εργασίες μαθητριών του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής που πραγματοποιείται με τη στήριξη του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ». Οι μαθήτριες εργάστηκαν υπό την καθοδήγηση της Βιολόγου του σχολείου κ. Αικατερίνης  Αθανασούλα και οι εργασίες τους έγιναν δεκτές μετά από κρίση και θετική αξιολόγηση από κριτές.

Ήδη την Παρασκευή 9 Απριλίου οι μαθήτριες Παναγιώτα Γκοτοσίδη, Ματθίλδη Δουλγέρη παρουσίασαν την εργασία τους με τίτλο «Τα συναισθήματα ως σύνθετοι βιοχημικοί αλγόριθμοι απέναντι στην τεχνητή νοημοσύνη στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων στο Homo Sapiens του 21ου αιώνα. Προβληματισμοί και προκλήσεις». 

Θα ακολουθήσουν την Κυριακή 11 Απριλίου στη συνεδρία των 12:15 – 13:45 οι παρουσιάσεις των εργασιών δύο ακόμη μαθητριών του σχολείου. Πρόκειται για την εργασία της Ζωής Χαραλαμπίδου με τίτλο «Ομάδες αίματος: Κατανομή του πληθυσμού στο Νομό Ροδόπης και συσχέτιση με ασθένειες» και την εργασία της Φαίδρας Μαρίας Τσολακίδη με τίτλο «COVID19 vaccine: Με ποιους τρόπους μπορούμε να φτιάξουμε ένα εμβόλιο;».

Το 3ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης

Το συνέδριο που ολοκληρώνει τις εργασίες του την Κυριακή 11 Απριλίου, απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας δίνοντάς τους την ευκαιρία να παρουσιάσουν εργασίες με μορφή ολοκληρωμένης επιστημονικής μελέτης/έρευνας και ενθαρρύνοντας την αλληλεπίδραση μεταξύ των μαθητικών κοινοτήτων του απανταχού Ελληνισμού.

Ο στόχος του συνεδρίου είναι να προσομοιώσει ένα Επιστημονικό Συνέδριο, να ενθαρρύνει τους μαθητές στη συγγραφή μιας ολοκληρωμένης ερευνητικής εργασίας, να προωθήσει τη συνεργασία σχολικών μονάδων με Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και Ερευνητικά Ινστιτούτα, να συμβάλλει στη διάχυση της νέας επιστημονικής γνώσης στη Μέση Εκπαίδευση, να υποστηρίξει τη διάχυση της επιστημονικής γνώσης με τη διαμεσολάβηση του σχολείου σε ευρύτερα τμήματα της κοινωνίας, αναδεικνύοντας έτσι το ρόλο του σύγχρονου σχολείου.

Info

Πληροφορίες για το συνέδριο: http://www.scrs.edu.gr/el/normal/home

Πρόγραμμα συνεδρίου:  http://www.scrs.edu.gr/el/static/schedule

Ο σύνδεσμος για την παρακολούθηση του συνεδρίου είναι: https://minedu-secondary.webex.com/webappng/sites/minedu-secondary/meeting/download/f58829ca794a99a6fc934b3c0828f595

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.