Μαγεψαν το κοινο Ελενη και Σουζανα Βουγιουκλη

Σε ένα ταξίδι στα τραγούδια, μελωδίες και ιστορίες της Μικράς Ασίας με την βοήθεια του ΜΟΚ

Σε μια διαδρομή στην μουσική και πολιτιστική παράδοση της Μικράς Ασίας, 100 χρόνια μετά την Μικρασιατική καταστροφή ταξίδεψαν όσους βρέθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής το βράδυ του Σαββάτου 10 Δεκεμβρίου η Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή.

Στην μουσική εκδήλωση που διοργάνωσε η ΠΑΜΘ, οι δύο καλλιτέχνιδες σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Όμιλο Κομοτηνής, μέλη του οποίου ανέβηκαν στη σκηνή για να αναπαραστήσουν τους χορούς της περιοχής, τραγούδησαν ρεμπέτικα, μπάλους, ζεϊμπέκικα, καρσιλαμάδες και τσιφτετέλια, οθωμανικούς και βυζαντινούς αμανέδες, τραγούδια με επιδράσεις από τη βαλκανική μουσική, τούρκικα αλλά και δυτικότροπα τραγούδια, κάποια από τα οποία έρχονται από το παρελθόν και άλλα από το παρόν, μερικά από τα οποία έγραψαν και οι ίδιες.

Το κοινό αγκάλιασε την όλη παράσταση με ενθουσιασμό, καταχειροκροτώντας τόσο την Ελένη και τη Σουζάνα Βουγιουκλή όσο και τους συνεργάτες τους, που τις συνόδεψαν μοναδικά.

Συντελεστές της μουσικής παράστασης:

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ελένη & Σουζάνα Βουγιουκλή

Ερμηνεία – performing: Ελένη & Σουζάνα Βουγιουκλή, μουσικοί: Αλέξης Αποστολάκης: τύμπανα, Χρήστος Τσαπράζης: κοντραμπάσο, Θανάσης Κουλεντιανός: κανονάκι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.