Κυκλοφορησε το νεο βιβλιο της Ναγιας Δαλακουρα

Τίτλος του «Το λουλούδι της θάλασσας»

Στα βιβλιοπωλεία όλης της χώρας θα βρίσκεται από σήμερα το νέο μυθιστόρημα της συμπολίτισσας Νάγιας Δαλακούρα με τίτλο «Το λουλούδι της θάλασσας» που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά λογοτεχνικό πόνημα της συγγραφέως μετά «Το λιμάνι των χαμένων γυναικών» και το «Θράσσα. Η μάγισσα της Θράκης».

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Βασισμένο στην πραγματική ιστορία της έρευνας για την ανεύρεση του «Terror» και του «Erebus», των μυθικών πλοίων μιας καταραμένης αποστολής, που χάθηκαν πριν από 175 χρόνια.

Αρκτικός Κύκλος, 1848

Ο Τζέιμς έχει ανατραφεί με τους εθιμοτυπικούς κανόνες της βικτοριανής αριστοκρατίας. Επαναστατώντας ενάντια σε κατεστημένα, αναλαμβάνει χειρουργός στο εξερευνητικό «Sea Flower» και σαλπάρει από τον Τάμεση προκειμένου να εντοπίσουν δύο αγνοούμενα πλοία του βρετανικού στόλου. Το μόνο που ονειρεύεται είναι να είναι ελεύθερος.

Η Νανούκ μεγάλωσε πάνω σε ένα έλκηθρο καμωμένο από οστά φάλαινας, μετακινούμενη στην αχανή πεδιάδα της Αρκτικής. Στον τόπο αυτό έμαθε να χορεύει ακολουθώντας το ελεύθερο πέταγμα των πουλιών, το κολύμπι των σολομών και τον ερωτικό χορό των φαλαινών. Νιώθει ελεύθερη, ώσπου στη ζωή της εισβάλλει ο λευκός δαίμονας. Η Νανούκ και ο Τζέιμς μεγάλωσαν κοιτώντας ο ένας στην Ανατολή και ο άλλος προς τη Δύση. Όμως τα βλέμματά τους συναντήθηκαν κάπου στη μέση του Ατλαντικού πολύ πριν συναντηθούν οι ίδιοι.

Η Νάγια Δαλακούρα

Η Νάγια Δαλακούρα γεννήθηκε το 1980 και μεγάλωσε στην Κομοτηνή. Είναι αρχαιολόγος και δραστηριοποιείται στον χώρο των μουσείων ως επιμελήτρια εκθέσεων και μουσειοπαιδαγωγός.

Το πρώτο της μυθιστόρημα, Το λιμάνι των χαμένων γυναικών, κυκλοφόρησε το 2019 και το δεύτερο, Θράσσα. Η μάγισσα της Θράκης, το 2021 από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.