«Κουκλες kokeshi απο πηλο» στο Σουφλι

Δημιουργικό εργαστήρι από το ΠΙΟΠ στο Αρχοντικό Μπρίκα

Με αφορμή την περιοδική έκθεση «Σαν μετάξι» που παρουσιάζεται στο Μουσείο Μετάξης, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, τηνΠέμπτη8 Φεβρουαρίου2024(ώρες 09:30 και 11:00), τοδημιουργικόεργαστήρι «Κούκλες kokeshi από πηλό» για σχολικές ομάδες Γ΄-ΣΤ΄ Δημοτικού, στο Αρχοντικό Μπρίκα, στο Σουφλί.

Οι κούκλες kokeshi είναι παραδοσιακές, χειροποίητες, ξύλινες κούκλες, οι οποίες κατασκευάζονται πάνω από 150 χρόνια στην Ιαπωνία. Είναι χωρίς χέρια και πόδια, σε κόκκινο, μαύρο και κίτρινο χρώμα, και συνήθως, χρησιμοποιούνται ως παιχνίδι για μικρά παιδιά. Αντλώντας έμπνευση από την περιοδική έκθεση που είναι αφιερωμένη στην παραγωγή και τη χρήση του μεταξιού στην Ιαπωνία, οι μαθητές θαπλάσουν με πηλό τις δικές τους κούκλεςμε τα χαρακτηριστικά που επιθυμούν.

Υπενθυμίζεται ότι, η περιοδική έκθεση «Σαν μετάξι», που τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, θα παραμείνει στο Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί έως τις 4 Μαρτίου 2024.

Info

Η συμμετοχή στο εργαστήρικαι τα υλικά είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις,τα ενδιαφερόμενο σχολεία μπορούν να επικοινωνήσουν με το ΜουσείοΜετάξης, στο τηλέφωνο 25540 23700 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.