Kostas Maginas Trio feat Olivier Gatto live στη Μαρμελαδα

Την Κυριακή 21 Απριλίου

Την Κυριακή 21 Απριλίου και ώρα 21.00 η Μαρμελάδα υποδέχεται τους Κώστα Μαγγίνα, Olivier Gatto και Αλέκο Σπανίδη για ένα ιδιαίτερο live με αφετηρία την jazz μουσική αλλά και στοιχεία από όλο το φάσμα της σύγχρονης μουσικής παράδοσης της rock, folk και των blues.

Ενας από τους σημαντικότερους Γάλλους μπασίστες ο Olivier Gatto, έχει ηχογραφήσει με πολλούς γνωστούς μουσικούς, όπως οι Salif Keita, Cesaria Evora, Billy Cobham, John Stubblefield, Mark Turner, Sam Newsome, Ravi Coltrane, George Cables, Craig Bailey, Derrick Gardner, Keith Copeland, κ.ά, ενώ έχει παίξει με ονόματα της διεθνούς τζαζ σκηνής, όπως οι Joe Henderson, Benny Golson, Lee Konitz, Billy Cobham, George Garzone, Jerry Bergonzi, Junior Cook, John Stubblefield, George Cables, Billy Hart, Clark Terry, Herb Geller, Mark Turner, Sam Newsome, Roy Hargrove, Danilo Perez, Antonio Hart, Javon Jackson, Delfeayo Marsalis, Seamus Blake, Chris Cheek, Kenny Rampton, Geoff Keezer.

Μαζί με έναν από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες μουσικούς, τον κιθαρίστα Κώστα Μαγγίνα και τον Αλέκο Σπανίδη στα τύμπανα, παρουσιάζουν ένα υλικό που αντλεί την έμπνευση από την αυτοσχεδιαστική και αρμονική παράδοση της jazz ενώ παράλληλα ενσωματώνει ρυθμικά και μελωδικά στοιχεία από όλο το φάσμα της σύγχρονης μουσικής παράδοσης της rock, folk και των blues.

Η αφετηρία είναι ένα πρόγραμμα από jazz standards, συνθέσεις του Κ. Μαγγίνα αλλά και κομμάτια του Jimi Hendrix, του Bob Dylan και άλλων…
 
Info
Είσοδος ελεύθερη

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.