Komotinirobotics: Ολοκληρωση εκπαιδευτικης χρονιας των τμηματων εκπαιδευτικης ρομποτικης του Αθηνιωνα

Μικροί μαθητές πραγματοποίησαν ένα μαγικό ταξίδι μάθησης στις βασικές αρχές της ρομποτικής

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Μαΐου η γιορτή αποφοίτησης του τμήματος ρομποτικής για παιδιά, του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ν. Ροδόπης «Αθηνίων», για την Ακαδημαϊκή Περίοδο 2024-2025.

Το τμήμα λειτούργησε με την οργάνωση, την επίβλεψη και την επιτήρηση της εκπαιδευτικής πλατφόρμας sparmatseto.gr, έναν εκπαιδευτικό φορέα που δραστηριοποιείται σε Καβάλα-Ξάνθη και Κομοτηνή παρέχοντας μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής (STEAM) σε πάνω από 400 μαθητές διά ζώσης και εξ αποστάσεως.

Τη χρονιά που πέρασε οι μικροί μαθητές, ηλικίας από 6-12 ετών, με γνώμονα το παιχνίδι, την ομαδικότητα και την γνώση, πραγματοποίησαν ένα μαγικό ταξίδι μάθησης στις βασικές αρχές της ρομποτικής, ανακαλύπτοντας έναν συναρπαστικόκόσμο όπου η φαντασία συναντά την τεχνολογία.

Συνεργάστηκαν με τους συμμαθητές τους, ανταλλάσσοντας ιδέες και επιλύοντας προβλήματα μαζί, έμαθαν να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις με μεθοδικότητα και να αναζητούν λύσεις με οργανωμένο τρόπο.

Πειραματίστηκαν και βελτίωσαν τις δημιουργίες τους μέσα από τη διαρκή ενασχόληση και με την χρήση των πιο σύγχρονων σετ ρομποτικής κατασκεύασαν τα δικά τους ρομπότ,  νοιώθοντας τη χαρά της ικανοποίησης και της δημιουργίας.

Ο Σύλλογος και το sparmatseto.gr εύχονται καλό καλοκαίρι στους μαθητές, τους ευχαριστούν για την εμπιστοσύνη που έδειξαν και ανανεώνουν το ραντεβού τους για τον Οκτώβριο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.