Κεφι και χορος στα τριημερα φετινα Παρχαρια

Ο κόσμος τίμησε και φέτος την καθιερωμένη διοργάνωση του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ρoδόπης

Από επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση των Παρχαρίων που αναβίωσε όπως κάθε χρόνο ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ροδόπης «Η Τραπεζούντα», με τη συνδρομή του Δήμου Κομοτηνής διά της ΔΚΕΠΠΑΚ και της Περιφέρειας ΑΜΘ. Η διοργάνωση μετρά 20 χρόνια μετά από την παύση μιας χρονιάς λόγω κορωνοϊού. Ξεχωριστό στοιχείο για φέτος, το γεγονός ότι οι εκδηλώσεις ήταν τριήμερες καθώς το υπαίθριο πανηγύρι συνδυάστηκε με τις θρησκευτικές εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου Γεωργίου, για όσους συμπολίτες ακολουθούν το παλαιό ημερολόγιο, στο ομώνυμο Παρεκκλήσι που βρίσκεται στον χώρο.  Έτσι η αρχή έγινε την Παρασκευή με Πανηγυρικό Εσπερινό, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος και ακολούθησε την επομένη Θεία Λειτουργία.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις έδωσαν τη σκυτάλη στις κοσμικές, αφού η συνέχεια δόθηκε με το υπαίθριο πανηγύρι που διήρκησε δύο ημέρες μέχρι και την Κυριακή. Κατά τη διάρκειά του πλήθος καλλιτεχνών ανέβηκαν στη σκηνή, δίνοντας το ρυθμό στους χορευτές που από νωρίς έπιασαν να χέρια και μπήκαν στον κύκλο του χορού, μέχρι και αργά το βράδυ. Φυσικά ποτό και φαΐ και πολύ κέφι δεν θα μπορούσαν επίσης να λείπουν με την ποντιακή γαστρονομία να έχει και εδώ τον πρώτο λόγο. Την Κυριακή υπήρξαν και παλαιστικές εκδηλώσεις, ολοκληρώνοντας έτσι το κλασικό τρίπτυχο «χορός-φαΐ-πάλεμα» που είναι ο κορμός των παρχαρίων.

Σε δήλωσή της η πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ροδόπης «Η Τραπεζούντα» κ. Αφροδίτη Καρελιάδου, απεύθυνε ολόθερμες ευχαριστίες προς όλους τους συλλόγους, της περιοχής αλλά και ευρύτερα της βορείου Ελλάδας που στηρίζουν σταθερά τη διοργάνωση.  
Ενώ ξεχωριστές ευχαριστίες απεύθυνε προς τα μέλη του συλλόγου που συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της φετινής διοργάνωσης.  «Κουραστήκαμε αρκετά, καθώς οι εκδηλώσεις φέτος ήταν τριήμερες και η προετοιμασία απαιτούσε πολύ εργασία, γι’ αυτό και ευχαριστώ όλα τα μέλη του συλλόγου που βοήθησαν και συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης. Πραγματικά η συμβολή τους ήταν τεράστια» είπε συγκεκριμένα η κ. Καρελιάδου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.