Καθηλωτικη η Εφη Παπαθεοδωρου στη «Σονατα του Σεληνοφωτος» του Γιαννη Ριτσου

Καταχειροκροτήθηκε από το κοινό της Κομοτηνής και βραβεύτηκε από τον Ροταριανό Όμιλο Κομοτηνής

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την παρουσίαση του θεατρικού μονολόγου του ποιήματος του Γιάννη Ρίτσου «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» αποχαιρέτησε το κοινό της Κομοτηνής η ηθοποιός κ. Έφη Παπαθεοδώρου, την Παρασκευή.
 
Η κ. Παπαθεοδώρου βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην πόλη μας, με αφορμή πρόσκληση του Ροταριανού Ομίλου Κομοτηνής, τόσο για την παρουσίαση της «Σονάτας του Σεληνόφωτος» όσο και για την παρουσίαση του βιβλίου της με τίτλο «Πως γλυκαίνουν οι τσουκνίδες».
 
Μετά τη βιβλιοπαρουσίαση, η κ. Παπαθεοδώρου αποχαιρέτησε το κοινό της Κομοτηνής, το βράδυ της Παρασκευής με τον συναρπαστικό -τόσο από άποψη κειμένου όσο και ερμηνείας- μονόλογο του Γιάννη Ρίτσου, σε μια πραγματικά ατμοσφαιρική παράσταση που έλαβε χώρα στον δεύτερο όροφο της Λέσχης Κομοτηναίων.
 
Ένας μονόλογος, κατάθεση ψυχής από πλευράς της ηρωίδας, την οποία υποδύθηκε επί σκηνής η συγκλονιστική κ. Παπαθεοδώρου, βασικό θέμα του οποίου είναι η καταλυτική δράση του χρόνου και των συνεπειών του σε όσους δεν θέλουν ή δεν μπορούν να «συμβιβαστούν» και να τον ακολουθήσουν. Η φθορά του χρόνου, η μοναξιά, η ελευθερία, ο έρωτας, η κοινωνική υπόσταση του ανθρώπου αλλά και ο θάνατος είναι έννοιες που θίγονται στο έργο, με βασικό υποκινητή έναν νεαρό μαυροντυμένο άντρα σε ρόλο βουβού θεατή καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου.
 
Την παράσταση προλόγισε η φιλόλογος κ. Ρένα Μάινα, η οποία επίσης μετά το τέλος της παράστασης έκανε μία ενδεικτική αναφορά στον ρόλο της γυναίκας μέσα στην ποίηση του Ρίτσου, καθώς αφορμή της παράστασης αποτέλεσε η πρόσφατη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
 
Μέτα το τέλος της παράστασης το κοινό είχε την ευκαιρία να μοιραστεί τις σκέψεις και τα ερωτήματά του, τόσο με την κ.Παπαθεοδώρου όσο και με την κ. Μάινα.
 
Στο τέλος της βραδιάς, ο Ροταριανός Όμιλος Κομοτηνής επεφύλασσε όχι μία αλλά δύο εκπλήξεις για την κ. Παπαθεοδώρου, η πρώτη εκ των οποίων αφορούσε στην ζωντανή ερμηνεία ενός κομματιού όπερας, ενώ η δεύτερη αφορούσε στην απονομή ενός αναμνηστικού του Ροταριανού Ομίλου Κομοτηνής, που έφερε πάνω του τις μάσκες της κωμωδίας και της τραγωδίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.