Καλεσμα συμμετοχης στο 11ο Φεστιβαλ Μαρωνειας Σαπων απο τον Αποστολο Ιωαννου

Ενεργοποίησαν όλους τους συλλόγους της περιοχής για να φέρουν το βέλτιστο αποτέλεσμα, τόνισε ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών

Να αγκαλιάσουν τις εκδηλώσεις του 11ου Φεστιβάλ Μαρωνείας-Σαπών κάλεσαν τους πολίτες της Ροδόπης και όχι μόνο, ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Απόστολος Ιωάννου και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Δημήτρης Κοτσάκης, τονίζοντας πως καλύπτουν όλους τους οικισμούς του Δήμου, δίνοντας ανάσες πολιτισμού σε όλους όσους συμμετάσχουν.

Στο ξεκίνημα της διοίκησής τους, επεσήμανε ο κ. Ιωάννου, είχαν δεσμευτεί ότι θα παρουσιάσουν μια αλλαγή πορείας στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, και μετά από μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, ενεργοποιώντας όλους τους συλλόγους του Δήμου και όχι μόνο, και δημιουργώντας μια Αντιδημαρχία για τον Τουρισμό, τον Πολιτισμό και την Παιδεία, μέσα από την οποία κατάφεραν να φέρουν όλους τους συλλόγους δίπλα τους, να τους βάλουν μπροστά υπό την εποπτεία του Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Δημήτρη Κοτσάκη και των εντεταλμένων συμβούλων όπως η κ. Έλσα Ξανθοπούλου, ώστε να παρουσιάσουν το φετινό Φεστιβάλ.

Κλειδί οι συνεργασίες

Ο κ. Ιωάννου τόνισε πως προσέγγισαν για συνεργασία το Υπουργείο Πολιτισμού αλλά και την ΠΑΜΘ, μέσω της ΠΕ Ροδόπης, όπου βρήκαν αμέριστη στήριξη από τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Μανώλη Ταπατζά για μια σειρά από ποιοτικές εκδηλώσεις σε Ίμερο, Κρυονέρι και το Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας.

Οι πολιτιστικές δράσεις φέτος επεκτείνονται σε όλο το Δήμο, με πολιτιστική παρουσία σε όλους τους οικισμούς, ενώ έχουν συνεργασίες τόσο με την ΕΦΑ Ροδόπης, όσο και με το Εθνικό Θέατρο, αλλά και τη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, με τον Δήμαρχο να κάνει ειδική μνεία στο Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα, που το τριήμερο του εορτασμού των 100 ετών από την εγκατάσταση των προσφύγων στην Ξυλαγανή με δική του μέριμνα και φροντίδα θα έρθουν τα λείψανα του Αγίου Νικολάου στον Ιερό Ναό Παμμέγιστων Ταξιαρχών Ξυλαγανής.

Ο κ. Ιωάννου κάλεσε όλους τους δημότες, αλλά και τους κατοίκους της Ροδόπης και πέραν αυτής,  να παρακολουθήσουν τις εκδώσεις που θα προσφέρουν πλούσιο πολιτιστικό θέαμα.

Άριστη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων

Στην άριστη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων ώστε να δημιουργηθεί το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στάθηκε ο κ. Κοτσάκης, σε ένα γεμάτο φεστιβάλ που περιλαμβάνει πολλά είδη πολιτισμού.

Άλλωστε για αυτό και κάλεσαν όλους τος συλλόγους της περιοχής, ώστε να υπάρξει μια άριστη συνεργασία και ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, που θεωρεί θα φανεί και κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.