Η Ξανθη πρωταγωνιστρια σε videogame διεθνους συμπαραγωγης με θεμα τη Διαδρομη των Φοινικων

Στο πλαίσιο του έργου TRAMES εταίρος του οποίου είναι το Επιμελητήριο Ξάνθης

Το “Μεσόγειος 1200 π.Χ.: Μια νέα εποχή”( Mediterranean 1200 BC, a new age) είναι ένα βιντεοπαιχνίδι στρατηγικής, που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου TRAMES – Creative TouRism Across the Mediterranean, που διασχίζει τη Μεσόγειο Θάλασσα και εστιάζει στη θαλάσσια επέκταση των αρχαίων Φοίνικων.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι η ανάπτυξη των Φοινικικών οικισμών με την εφαρμογή των εμπορικών δραστηριοτήτων τους και τη μετακίνηση πόρων σε όλη τη Μεσόγειο κατά μήκος συγκεκριμένων διαδρομών και με μέσα μεταφοράς που προτείνονται, σύμφωνα με ιστορικές πηγές.

Το Επιμελητήριο Ξάνθης είναι ένας από τους οκτώ εταίρους του έργου, στόχος του οποίου είναι να δημιουργήσει έναν καινοτόμο τρόπο τουρισμού που θα ενισχύσει την πολιτιστική κληρονομιά πέντε πιλοτικών περιοχών στη Μεσόγειο.

Οι παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν αρχαίες ναυτιλιακές και εμπορικές διαδρομές, ανακαλύπτοντας αρχαίες πόλεις των Φοινίκων, Ελλήνων, Ετρούσκων και Ρωμαίων που απλώνονται κατά μήκος των ακτών της Μεσογείου.

Σύντομα θα είναι διαθέσιμη, αρχικά, η ιταλική έκδοση του «Μεσόγειος 1200 π.Χ. », εμπλουτισμένη με σημαντικές γνώσεις λόγω της συμμετοχής τοπικών μουσείων και ιδρυμάτων, μεταξύ αυτών και της  περιοχής των  Αβδήρων.

Το βιντεοπαιχνίδι δημιουργήθηκε από την εταιρεία Entertainment Game Apps Ltd η οποία ιδρύθηκε το 2014 με την ιδέα να δημιουργήσει παιχνίδια στα οποία η Ιστορία και η Πολιτιστική Κληρονομιά δημιουργούν τους πραγματικούς πρωταγωνιστές.

Το έργο TRAMES συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα COSME 2019 – 2021 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το έργο βασίζεται στη «Διαδρομή των Φοινίκων», μια διακρατική θεματική Διαδρομή που αναγνωρίζεται από το 2003 στο Πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης ως «Πολιτιστική Διαδρομή» και από το 2016 ως μια θεματική διαδρομή ενδιαφέροντος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (Core Working Group).

Η Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Διαδρομή «Η Διαδρομή των Φοινίκων», στην οποία συμμετέχει και το Επιμελητήριο Ξάνθης με εκπρόσωπο την κ. Ανθή Παναγιώτου ως Μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου και εκπρόσωπο του στη Ελλάδα , προωθεί την πολιτιστική και αρχαιολογική κληρονομιά των μεσογειακών πολιτισμών ακολουθώντας τις αρχαίες ναυτικές και θαλάσσιες διαδρομές και προσφέρει σημαντικές δυνατότητες για προώθηση, προβολή και ανάπτυξη σχετικών τουριστικών προϊόντων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.