«Η τραπεζαρια» του Αλμπερτ Γκερνυ «ανεβαινει» απο το Θεατρικο Εργαστηρι «Επι σκηνης»

Ένα έργο για τις απλές καθημερινές καταστάσεις που δείχνουν όλα τις πτυχές των ανθρώπινων σχέσεων

Το θεατρικό εργαστήρι «Επί Σκηνής» παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Άλμπερτ Γκέρνυ «Η τραπεζαρία», το Σάββατο 27, την Κυριακή 28 και τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, στις 21.00΄ στην Καπναποθήκη – Πολιτιστική Κυψέλη Κομοτηνής επί της οδού Γεωργίου Κονδύλη 61.
 
Πρόκειται για την τελευταία φετινή παράσταση του Θεατρικού Εργαστηρίου «Επί σκηνής» που παρουσιάζεται από το δεύτερο τμήμα ενηλίκων του.
 
 

Μυρσίνη Λαντζουράκη
 
«Οι καταστάσεις που σκιαγραφούνται στην παράσταση είναι απλές, ανθρώπινες, διαχρονικές, που θα μπορούσαν να συμβαίνουν ακόμη και σήμερα, σε οποιοδήποτε σπίτι»

 
 «Το έργο είναι του αμερικανού συγγραφέα Άλμπερτ Γκέρνυ. Ένα σύγχρονο και βαθιά κοινωνικό έργο, με χιούμορ και καθημερινές καταστάσεις που εκτυλίσσονται στην τραπεζαρία διαφορετικών σπιτιών»  τόνισε κατά τη σχετική συνέντευξη τύπου η σκηνοθέτης κ. Μυρσίνη Λαντζουράκη και συνέχισε «φέτος ήταν η χρονιά που ως θεατρικό εργαστήρι σε όλες μας τις παραστάσεις πραγματευτήκαμε τις ανθρώπινες σχέσεις.  Έτσι και στην τραπεζαρία κάθε σπιτιού διαδραματίζονται καταστάσεις  που εστιάζονται στις σχέσεις των ανθρώπων είτε είναι φιλικές, είτε οικογενειακές είτε άλλες. Η σπονδυλωτή δομή του αποτελείται από δεκαοκτώ στιγμιότυπα, φαινομενικά ανεξάρτητα μεταξύ τους, που συνδέονται όμως όλα με το κοινό νήμα των καθημερινών συγκρούσεων γύρω από το οικογενειακό τραπέζι. Οι καταστάσεις που σκιαγραφούνται είναι απλές, ανθρώπινες, διαχρονικές, που θα μπορούσαν να συμβαίνουν ακόμη και σήμερα, σε οποιοδήποτε σπίτι».
 
Για την παράσταση και τους ρόλους τους μίλησαν και οι πρωταγωνιστές όπως ο κ. Θάνος  Κυρούσης ο οποίος παίζει τρεις διαφορετικούς ρόλους,  τον ρόλο του γιου που συζητά με τον πατέρα και την αδερφή του για την οικονομική κρίση, τον ρόλο του παιδιού που κάνει πάρτι στο σπίτι του και τον ρόλο του παιδιού που πιάνει «στα πράσα», όπως είπε, την μητέρα του με τον φίλο της.
 
Ο κ. Θάνος Καρμπέρης ο οποίος παίζει τον πατέρα στη συζήτηση που αφορά την οικονομική κρίση, απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής στο  θεατρόφιλο κοινό της Κομοτηνής, κάτι το οποίοι έπραξε και η επίσης πρωταγωνίστρια κ. Αθηνά Ασκιανάκη που έκανε λόγο για ένα έργο στο οποίο διαδραματίζονται «απλές, καθημερινές καταστάσεις που δείχνουν ξεκάθαρα τις διάφορες εκφάνσεις και πτυχές των ανθρώπινων σχέσεων».
 
Τέλος ο κ. Νίκος Μαυρίδης πρόσθεσε και τον χιουμοριστικό χαρακτήρα της παράστασης, υπογραμμίζοντας πως ακόμα και οι δραματικές ιστορίες, που εκτυλίσσονται γίνονται με χιούμορ.
 

Οι συντελεστές της παράστασης

 
Σκηνοθεσία- μουσική επιμέλεια: Μυρσίνη Λαντζουράκη
Επιμέλεια σκηνικού χώρου και φροντιστηρίου: Η ομάδα
Δημόσιες Σχέσεις: Φωτεινή Αγινορίτου
 
Παίζουν: Αθηνά Ασκιανάκη, Αλεξία Γιακκούπη, Νίκος Δημητριάδης, Μαρία Ζανέτη, Τάκης Ιγγλέζος, Μαρία Καραμπάση, Θάνος Καρμπέρης, Αλέξανδρος Κουτσογιάννης, Θάνος Κυρούσης, Άννα Μαρκούδη, Νίκος Μαυρίδης, Γεωργία Μίλκα, Βιβή Μισκίδου, Μαρία Παπανικολάου, Ζωή Σωτηροπούλου, Ειρήνη Φάσια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.