Η τραγικη οπερα «Διδω και Αινειας» αναβιωνει στην Πατρα με «αρωμα» απο «ΔΠΘ»

Την τραγική όπερα «Διδώ και Αινείας» του Henry Purcell αναβιώνει τον Απρίλιο το ΔΗΠΕΘΕ Πατρών. Συγκεκριμένα η παρουσίαση της όπερας Dido and Aeneas(t.a.q. 1689) αποτελεί και τον πρώτο σημαντικό σταθμό των εργασιών του Opera-Studio Πάτρας με απώτερο στόχο την καλλιτεχνική επί σκηνής εκπαίδευση νέων τραγουδιστών πριν κάνουν τα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα στις οπερατικές σκηνές.
 
Πρόκειται για την πρώτη αναβίωση όπερας στην Πάτρα μετά από 100 χρόνια σιωπής και απουσίας η οποία κάνει πρεμιέρα στις 13 Απριλίου, ενώ θα παιχτεί έως τις 17 του ίδιου μήνα και ακολούθως 20 έως και 24 Απριλίου.
 
Μία παράσταση ιδιαίτερης σημασίας και για την περιοχή μας καθώς την σκηνοθεσία της έχει ο Michael R. Seibel, σκηνοθέτης θεάτρου και όπερας, καθηγητής υποκριτικής, καλλιτεχνικός διευθυντής του Opera-Studio Πάτρας και εξωτερικός συνεργάτης του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δ.Π.Θ. για το Αρχαίο Δράμα ως Παραστατική Τέχνη, ενώ επιστημονικός σύμβουλος της Όπερας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πατρών είναι και ο κ.Γεώργιος Τσομής, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας Δ.Π.Θ..
 
Μία εξαιρετική επιλογή που ευελπιστούμε να έχουμε την ευκαιρία να την απολαύσουμε και στην περιοχή μας, μίας και έχουμε την τύχη να διαθέτουμε και ένα Μέγαρο Μουσικής που αποτελεί και τον καταλληλότερο για την περίσταση χώρο. Ν.Β.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.