Η συλλογη διηγηματων «Τα Αντικειμενα, Λογος υπερ του ασημαντου» της Ελενης Ανδρεου παρουσιαζεται στην Ξανθη

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022, στις 19:00, το Εργαστήριο Γλωσσολογίας +ΜόρΦωση, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και η ΣΗΜΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ  παρουσιάζουν το βιβλίο της Ελένης Ανδρέου, με τίτλο, «Τα Αντικείμενα, Λόγος υπέρ του ασημάντου».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

  • Πηνελόπη Καμπάκη Βουγιουκλή, Ομότιμη Καθηγήτρια Γλωσσολογίας ΤΕΦ, ΔΠΘ
  • Νίτσα Σαπουντζή, Φιλόλογος
  • Δήμητρα Κατάκη, Φιλόλογος

Η Γιάννα Βογιατζοπούλου, μέλος του Συλλόγου των Φίλων του ΙΘΤΠ, θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού» του  Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην καπναποθήκη Π, (οδός Καπνεργατών 9) στην Ξάνθη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τα 34 διηγήματα του βιβλίου, με τη βοήθεια μιας σειράς αντικειμένων, ανασύρουν και περισώζουν φορτία εικόνων, αισθήσεων, πληροφοριών, αποκωδικοποιούν τα τετελεσμένα και ανασυνθέτουν την εικόνα της πόλης μας στις δεκαετίες του ’50 και του ’60.

Η συγγραφέας

Η Ελένη Γ. Ανδρέου γεννήθηκε στην Ξάνθη. Σπούδασε αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Πανεπιστημίου του Dillingen. Εργάζεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τα τελευταία οκτώ χρόνια είναι αποσπασμένη σε ελληνικά σχολεία της Γερμανίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.