Η Συγχρονη Λυσιστρατη επαναστατησε στην σκηνη του Μεγαρου Μουσικης Κομοτηνης

Με επιτυχία παρουσιάστηκε στο κοινό η παράσταση του θεατρικού εργαστηρίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου

Τις ικανότητές τους στην υποκριτική, αλλά και στο τραγούδι και το χορό, μιας και η παράσταση τα συνδύαζε όλα, είχαν την ευκαιρία να δείξουν τα μέλη του θεατρικού εργαστηρίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου στην σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής με τη Θεατρική παράσταση “Σύγχρονη Λυσιστράτη” …. από το 411 π.Χ στο 2023 μ.Χ ! το Σάββατο 21 Οκτωβρίου.

Συνολικά 16 ηθοποιοί, σε μια παράσταση στην οποία συμμετείχαν και τα τμήματα παραδοσιακού χορού, κρουστών και χορωδίας του Συλλόγου, παρουσίασαν μια διασκευή της κωμωδίας του Αριστοφάνη, με τη δράση να μεταφέρεται από τους αρχαίους Αθηναίους και στους Σπαρτιάτες στους Ανωμερίτες και τους Κατωμερίτες, και τη διαμάχη μεταξύ τους για ένα δάσος.

Η κεντρική ιδέα , δηλαδή η αντίδραση των γυναικών στις επιθετικές διαθέσεις των ανδρών με επικεφαλής τη Λυσιστράτη, με την απομάκρυνσή τους τόσο από τους άντρες, όσο και από το συζυγικό κρεβάτι, παραμένει η ίδια, και ενώ ίσως το διακύβευμα είναι διαφορετικό, το έργο έδωσε, μέσα και από την προσαρμογή του, ένα βροντερό «όχι» στον πόλεμο και στην αυθαιρεσία κάθε είδους εξουσίας και ένα εξίσου ισχυρό «ναι» στην ενότητα του λαού μπροστά στα κοινά προβλήματα.

Η σκηνογραφία ήταν του δασκάλου ζωγραφικής του συλλόγου κ. Χάρη Μουρελάτου ενώ η σκηνοθεσία και η διασκευή ήταν της Δασκάλας στο εργαστήριο κ. Χρύσας Ιωαννίδου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.