Η παιδικη σκηνη του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνης… παει βιβλιοθηκη

Δύο διαφορετικές παιδικές παραστάσεις θα παρουσιαστούν στο κτίριο της Τσανακλείου, σε ένα ταξίδι ανάμεσα στα βιβλία

Ξεκινούν σήμερα, Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, οι περιπλανήσεις των βιβλίων στους χριστουγεννιάτικους διαδρόμους της βιβλιοθήκης της Κομοτηνής, με τα παιδιά να ταξιδεύουν, μέσα από το θέατρο και τα βιβλία, σε μαγικές χριστουγεννιάτικες διαδρομές.

Πρόκειται για μια συνεργασία του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης μας και την ΚΟΙΝΣΕΠ Κομοτηνή Εν Δράση, με την παιδική σκηνή του θεάτρου να δραστηριοποιείται για πρώτη φορά εντός του χώρου της Δημοτικής βιβλιοθήκης.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομοτηνή Εν Δράση κ. Ζαφείρης Τσάκος, πρόκειται για τις παραστάσεις «Ο Θρύλος του τέταρτου μάγου» του Ηenry Van Dyke, που θα παιχτεί στις 18 και 25 Νοεμβρίου και «Το αγόρι που ζωγράφιζε καλικάντζαρους» του Χρήστου Μπουλώτη, που θα παιχτεί στις 2 και 9 Δεκεμβρίου.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή τη συνεργασία» σημείωσε, που γίνεται για πρώτη φορά στο χώρο.

Μια διαφορετική εμπειρία στη βιβλιοθήκη

Για τις δύο παραστάσεις μίλησε η σκηνοθέτης των δύο έργων, η κ. Μυρσίνη Λαντζουράκη, που τόνισε πως η πρόσκληση ήταν πολύ «προκλητική» για αυτούς, γιατί δεν βρίσκονται στο χώρο του θεάτρου, αλλά μεταφέρουν την μικρή αυτή παράσταση στο φιλόξενο και καλαίσθητο χώρο της βιβλιοθήκης, με πρόθυμους και δυναμικούς ανθρώπους.

«Φιλοξενούμαστε σε ένα περιβάλλον που μας έχει γίνει οικείο, και είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε τα δύο διασκευασμένα παραμύθια μας» ανέφερε. Η επιλογή έγινε από βιβλία που υπάρχουν στην βιβλιοθήκη της Κομοτηνής, σημείωσε, γιατί από την αρχή πρόθεσή τους ήταν να έχουν αυτή τη διπλή σχέση με το βιβλίο και το χώρο.

Περιμένουμε τους μικρούς φίλους μας να έρθουν να παρακολουθήσουν τις δύο αυτές δράσεις και περιμένουμε και τις αντιδράσεις μικρών και μεγάλων παιδιών για αυτές» τόνισε.

Η κ. Λαντζουράκη παρουσίασε τους συνεργάτες και φίλους που συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, τους ηθοποιούς Ρίτα Μοσχίδου, Βούλα Παναγιωτίδου και Δημήτρη Πάσσο, που υποδύονται πολλούς διαφορετικούς ρόλους για την σύνθεση των παραμυθιών.

Άλλοι συνεργάτες είναι στην Μουσική ο Μαρίνος Τόκας, στην επιμέλεια Σκηνικού- Κοστουμιών ο Ιωάννης Ν. Καραγκιουλμέζης, στην επιμέλεια Φωτισμού ο Γιάννης Τζατζανάς, στα Video- effects ο Μιχάλης Δανιήλ Βαμβακάς. Η κ. Λαντζουράκη δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει επίσης τη Μαρία Παυλιά για τη συμμετοχή της στο video

Info

Η δράση απευθύνεται σε παιδιά έως 12 ετών και θα παρουσιαστεί στο κοινό της πόλης όπως παρακάτω:

Ο θρύλος του τέταρτου μάγου: Πέμπτη 18 και 25 Νοεμβρίου 2021

Το αγόρι που ζωγράφιζε καλικάντζαρους:  Πέμπτη 2 και 9 Δεκεμβρίου 2021

Όλες οι δράσεις ξεκινούν στις 6:30 το απόγευμα στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Απαιτείται δήλωση συμμετοχής

Τηρούνται  όλα τα μέτρα προστασίας κατά του COVID-19.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, επικοινωνήστε με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής:

τηλ. επικοινωνίας: 2531022589,

e-mail: [email protected], [email protected]

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.