Η ομαδα Γαλλοφωνιας του ΔΠΘ «υποδεχτηκε» το νεο Μποζολε

Σε μία διαπολιτισμική βραδιά οινογνωσίας στη Λέσχη Κομοτηναίων

“Le Beaujolais nouveau est arrivé!” ή στα ελληνικα «Το νέο Μποζολέ έφτασε!» ήταν το σύνθημα για την εκκίνηση της διαπολιτισμικής βραδιάς που διοργάνωσε το βράδυ της Πέμπτης η ομάδα Γαλλοφωνίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, για όλους τους λάτρεις του κρασιού και όχι μόνο.
 
Η εκδήλωση, ως άλλη τελετή υποδοχής της νέας σοδιάς του γαλλικού brand name Beaujolais Nouveau έδωσε την ευκαιρία σε δεκάδες συμπολίτες μας που έδωσαν το «παρών» να δοκιμάσουν πρώτοι το καινούργιο Beaujolais, το νέο κόκκινο κρασί της χρονιάς που προέρχεται από το Μποζολέ της Γαλλίας, υπό τους ήχους γαλλικών μουσικών επιτυχιών, παλιών και νέων.
 
Το Beaujolais διατίθεται προς κατανάλωση στη Γαλλία και παγκόσμια, την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη και η άφιξή του, από το 1951 και έπειτα παραμένει μία από τις διασημότερες γαλλικές παραδόσεις.
 
Οι παρευρισκόμενοι μεταξύ των οποίων ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Χρήστος Μέτιος, η Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας του ΔΠΘ κ. Ζωή Γαβριηλίδου, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας του Τμήματος κ. Νίκος Μαυρέλος, ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΔΠΘ κ. Αντώνης Καμπάς και ο επιχειρηματίας κ. Ιωάννης Κιλτσίκης, αλλά και αρκετοί λάτρεις της γαλλικής κουλτούρας δοκίμασαν πρώτοι το νέο Beaujolais nouveau, το οποίο συνοδεύτηκε ιδανικά από γευστικές δημιουργίες επίσης με βάση την γαλλική κουζίνα, υπό το φως των κεριών και υπό τους ήχους γαλλικής μουσικής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.