Η νεα ποιητικη συλλογη του Χαρη Μιχαλοπουλου «Δεν ερχονται»

Παρουσιάζεται την Τρίτη στο Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο

Οι Εκδόσεις «Μανδραγόρας» και το Βιβλιοχαρτοπωλείο Δημοκρίτειο πρόκειται να πραγματοποιήσουν την παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Χάρη Μιχαλόπουλου με τίτλο «Δεν έρχονται» την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 19:00 στον χώρο του βιβλιοπωλείου επί της οδού Δημοκρίτου 7α.
 
Για την ποιητική συλλογή θα μιλήσουν η Ελισάβετ Αρσενίου, Αν. Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας ΔΠΘ. και ο Νίκος Μαυρέλος, Αν. Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας ΔΠΘ. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Τζένη Κατσαρή-Βαφειάδη, Φιλόλογος-Επιμελήτρια Εκδόσεων. 

Ο Χάρης Μιχαλόπουλος… 

Ο Χάρης Μιχαλόπουλος γεννήθηκε στην Καβάλα. Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Λατινική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Leeds (Μ. Βρετανία). Έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές, ενώ ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά, κριτικές και ποιητικές ανθολογίες, όπως η Ανθολογία της Γενιάς του ’90 με τίτλο: «Η γεωμετρία μιας αθέατης γενιάς», εκδ. «Μανδραγόρας», 2002. Συνεργάζεται με το περιοδικό «Μανδραγόρας» γράφοντας βιβλιοκρισίες ποίησης. Σήμερα είναι Επίκουρος Καθηγητής Λατινικής Φιλολογίας στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. 

…και η ποιητική συλλογή «Δεν έρχονται» 

Μετά την ποιητική συλλογή «Πιο νύχτα», (εκδ. «Μανδραγόρας», 2007) ο Χάρης Μιχαλόπουλος επανέρχεται πιάνοντας το νήμα απ’ την τελειωμένη τηλεκάρτα άχρηστη κι αυτή σαν τη θητεία που εξακολουθεί να μας «τραβάει βαθειά μέσα στη νύχτα/ της άγουρης εφηβείας των τριάντα», με τη σκληρή διαπίστωση πως «ο θάνατος φοράει στο χέρι ρολόι ξεκούρδιστο».
 
Μια ποίηση οργής, αναπάντητων ερωτημάτων: Ένα «σ’ αγαπώ» και ένα «δε θα περάσει»/ δεν μπορούν, διάολε, να αλλάξουν τούτο το βρομερό κόσμο; και πόνου. Μια γραφή ανάλογη της εποχής μας που εξακολουθητικά «στάζει αίμα», δίχως να μπορούμε πια να ξεχωρίσουμε ανάμεσα σε ποίηση και πραγματικότητα, «τι χωρά στη σελίδα/ και τι στις φλέβες».
 
Άγγισμα, χάδι, χείλη, φιλί, είναι ποιητικές αισθήσεις που διαγράφονται στις σελίδες ως αίτημα-αντιστάθμισμα/ παρηγορία της απώλειας –πάντα συνώνυμης του πόνου που πέραν των άλλων «στερείται ευκτικής». Ποίηση σύγχρονη, έμπυα, έμπειρη και ορμητική, μια τέχνη πολλαπλών καταγμάτων κι επώδυνων απουσιών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.