Η Κομοτηνη γιορτασε την Παγκοσμια Ημερα Χορου

Με χορούς και τραγούδια της Θράκης από τη Στέγη Πολιτισμού, Παράδοσης και Λαογραφίας «Φιλοτέχνες»

Παραδοσιακά τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Χορού τα μέλη της Στέγης Πολιτισμού, Παράδοσης και Λαογραφίας «Φιλοτέχνες» το πρωί της Κυριακής 30 Απριλίου στην Κομοτηνή, με τα τμήματα του παραδοσιακού χορού να παρουσιάζουν χορούς και τραγούδια της Θράκης, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Έτσι μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, οι χορευτές έκαναν ένα μεγάλο κύκλο, και συνοδεία του μουσικού σχήματος «Ορφέας», έκαναν επίδειξη των χορών στο κοινό που είχε συγκεντρωθεί, πολλοί από αυτούς πιστοί που ήταν στην εκκλησία για τη Θεία Λειτουργία.

Όπως τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ιωάννα Αλμπανίδου  αποφάσισαν για ακόμα μια φορά να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα χορού στον προαύλιο χώρο του ναού.

«Ο χορός για μας είναι κάτι πολύ μεγάλο, είναι η ταυτότητά μας, είναι τρόπος έκφρασης και επικοινωνίας με τον κόσμο» τόνισε, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι το κοινό αγκάλιασε και πάλι τη δράση αυτή για να γιορτάσουν όλοι μαζί.

Η γιορτή αυτή άλλωστε έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Θράκη, η οποία έχει μια μεγάλη χορευτική κουλτούρα που τα μέλη της Στέγης Πολιτισμού τη μεταφέρουν και προσπαθούν να τη μεταλαμπαδεύσουν ως κληρονομιά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.