Η Εθνικη Λυρικη Σκηνη ερχεται στο Μεγαρο Μουσικης Κομοτηνης

Εκατοντάδες παιδιά σχολείων θα παρακολουθήσουν το μικρό μιούζικαλ της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει»

Εντείνουν την συνεργασία τους ΔΗΠΕΘΕ και Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

Εμβαθύνουν την συνεργασία τους η Περιφέρεια ΑΜΘ με το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, με πρώτο δείγμα γραφής την παρουσίαση του μικρού μιούζικαλ της  Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει»,  των Νίκου Κυπουργού και Θωμά Μοσχόπουλου, στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, σε δύο πρωινές παραστάσεις, για σχολεία, την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 στις 10 και στις 12 το πρωί.

Το έργο είναι εμπνευσμένο από το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Τα καινούρια ρούχα του βασιλιά» αλλά και αφιερωμένο στη μνήμη του Αμερικανού πρωτοπόρου Τζων Κέιτζ, σε μια συναρπαστική παραγωγή με άφθονο χιούμορ, ελκυστικές μελωδίες και εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια που γράφτηκε το 1993. Η σκηνοθεσία είναι του  Θοδωρή Αμπαζή, τη μουσική υπογράφει ο Νίκος Κυπουργός και το λιμπρέτο ο Θωμάς Μοσχόπουλος, ενώ την παράσταση πλαισιώνουν σημαντικοί συντελεστές.

Θετική διάθεση για συνεργασία

Για την παράσταση μίλησαν το μεσημέρι της Τρίτης, ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ κ. Νότης Χαραλαμπίδης και η Σύμβουλος του Περιφερειάρχη και Υπεύθυνη του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής κ. Ζωή Κοσμίδου.

Ο κ. Χαραλαμπίδης τόνισε πως από την ανάληψη των καθηκόντων του, πριν από μερικούς μήνες, είδε την θετική διάθεση και από την Περιφέρεια, να υπάρχει κάθε είδους συνεργασία, για τον κοινό σκοπό της ανάπτυξης του πολιτισμού στην περιοχή.

Με αυτή την παράταση, σημείωσε, εισαγάγουν τα παιδιά σε μια μορφή υψηλής τέχνης, και εξέφρασε την χαρά του που μπόρεσαν να προσφέρουν την  βοήθειά τους ώστε να διεξαχθεί η εκδήλωση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, παρέχοντας τόσο το προσωπικό, όσο και την ενημέρωση για την παράσταση στα σχολεία.

«Χαίρομαι που είμαστε εδώ μαζί, και είναι πολύ σπουδαίο για την περιοχή ότι μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά σε μια παράσταση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής» ανέφερε, ενώ ευχαρίστησε και το προσωπικό του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής που θα στηρίξει όλη την προσπάθεια.

Και στην Κομοτηνή η παράσταση της Αθήνας

Στην προσπάθεια που γίνεται και από την πλευρά του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής για να φιλοξενήσει παραστάσεις αξιώσεων, με αυτή την Πέμπτης να αποτελεί την κορύφωση όσο αφορά τις παιδικές παραστάσεις, αναφέρθηκε η κ. Κοσμίδου.

Η παράσταση ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τόνισε, μια λυρική απόδοση της ιστορίας ενός φιλόμουσου και ανυπόφορου Βασιλιά, που δεν είναι ποτέ ευχαριστημένος, όποιο μουσικό κομμάτι κι αν του παρουσιάζει ο μουσικός της αυλής του.

Ο μουσικός από την απελπισία του ανασύρει τη Μούσα, που βρίσκει με τη σειρά της μια ευκαιρία να «ξαναμπεί στη δουλειά» από την οποία είχε αποκοπεί μετά τις ένδοξες εποχές του Σούμπερτ, του Μότσαρτ και του Μπαχ, και από εκεί παίρνει τη σκυτάλη η φαντασία.

Τις παραστάσεις θα παρακολουθήσουν παιδιά Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού, και θεωρεί πως θα ικανοποιήσει όσους την παρακολουθήσουν. «Έχουμε την χαρά να μην την έχει μόνο η Αθήνα, αλλά με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και της Λυρικής Σκηνής να την γευτούν και τα παιδιά της περιοχής μας» κατέληξε.

Όσο για την συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ, η κ. Κοσμίδου τόνισε πως θα είναι πιο έντονη το επόμενο διάστημα, και ευελπιστούν σε πολλές άλλες δράσεις. Ήδη την προσεχή Κυριακή 15 Μαΐου συνεργάζονται με το Δήμο Κομοτηνής στην παράσταση «Εορτάζοντας τη Μάνα στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.