Η ανακαλυψη του εαυτου μας, μεσα απο την επεξηγηση της σχεσης μητερας – παιδιου

Ο βασικός στόχος του νέου συγγραφικού δημιουργήματος της Μαρίας Καμπάνταη με τίτλο «Μαμά…20 αληθινές ιστορίες» που παρουσιάστηκε στην Κομοτηνή

Έξι μήνες μετά την πρώτη παρουσία της στην Κομοτηνή, η Δραμινή συγγραφέας και ψυχολόγος κ.Μαρία Καμπάνταη επέστρεψε το απόγευμα της Παρασκευής στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής.

Αφορμή της δεύτερης αυτής επίσκεψής της η κυκλοφορία του νέου της συγγραφικού δημιουργήματος με τίτλο «Μαμά…20 αληθινές ιστορίες» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Αρμός» οι οποίες διοργάνωσαν και την επίσημη παρουσίασή του σε συνεργασία με την Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, την ΚΟΙΝΣΕΠ «Κομοτηνή Εν Δράσει» και το Βιβλιοπωλείο «Δημοκρίτειο».

Όπως και το πρώτο βιβλίο της κ.Καμπάνταη με τίτλο «Ανελκυστήρας» έτσι και το δεύτερο αυτό συγγραφικό της «παιδί» εξιστορεί μέσα από ιστορίες, εμπνευσμένες από γεγονότα αληθινά, κοινό χαρακτηριστικό των οποίων είναι η μητρότητα.

20 ιστορίες σκοπός των οποίων είναι η ανάπτυξη του διαλόγου γύρω από τη Μητέρα και τον πολυδιάστατο σήμερα, αλλά και ανέκαθεν, ρόλο της, που «αγγίζουν» το θέμα της μητρότητας τόσο από την σκοπιά των γυναικών, όσο και των παιδιών, ακόμα και των συντρόφων.

Ο σεβασμός, η ισότητα, η κατανόηση αλλά και η αποδόμηση στερεοτυπικών αντιλήψεων αποτελεί βασικό σκοπό του διαλόγου που εκκινά με αφορμή τις ιστορίες της συγγραφέως, τελικός σκοπός του οποίου ωστόσο όπως ειπώθηκε και από την ίδια κατά την διάρκεια της παρουσίασης την αναζήτηση και την εξερεύνηση του ίδιου μας του εαυτού και των πολλαπλών ρόλων που καλούμαστε όλοι να υπηρετήσουμε σε καθημερινή βάση.

Ένα βιβλίο αφιερωμένο επίσης στη σχέση μητέρας-παιδιού την οποία η συγγραφέας όπως εξήγησε παρομοιάζει με την μαγειρική, καθώς και οι δυο μοιράζονται κάποια κοινά. Γεγονός που εξηγεί και στην «διαστρωμάτωση» του καθώς στο πρώτο κεφάλαιο περικλείονται ιστορίες στις οποίες μιλούν οι μαμάδες, στο δεύτερο κεφάλαιο ιστορίες στις οποίες μιλούν παιδιά, ενώ το τρίτο κεφάλαιο αφορά στην «συνταγή» της σχέσης μητέρας-παιδιού και στα βασικά της συστατικά.

Την παρουσίαση του βιβλίου άνοιξαν εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου της Κομοτηνής κ.κ.Μαρία Κεφαλίδου, Σοφία Ιερωνύμου και Δημήτρης Δημητριάδης, οι οποίοι τραγούδησαν τραγούδια σχετικά με την μητέρα, ξένου αλλά και ελληνικού ρεπερτορίου οι οποίοι και καταχειροκροτήθηκαν, για να λάβουν έπειτα τον λόγο οι δύο εισηγήτριες, η εκπαιδευτικός αγγλικής γλώσσας και φιλολογίας κ.Κατερίνα Φωτιάδου και η κ.Κυριακή Ανδρούτσου, κοινωνική λειτουργός του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.