H Φωτογραφικη Ομαδα Κομοτηνης φιλοξενει τη φωτογραφο Μαρια Σπυροπουλου

Την Παρασκευή στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Η Φωτογραφική Ομάδα Κομοτηνής στο πλαίσιο της συνεργασίας της με καταξιωμένους φωτογράφους, έχει την τιμή να φιλοξενεί τη φωτογράφο Μαρία Σπυροπούλου. Η παρουσίαση της φωτογράφου θα γίνει την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016, ώρα 20.00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. 

Μαρία Σπυροπούλου «Στις φωτογραφίες που αγαπάω βρίσκω την αρμονία και τη πληρότητα που λείπει από τον πραγματικό κόσμο»

Χαρακτηριστικά η ίδια αναφέρει για την ανάγκη που την οδήγησε στη φωτογραφία:
 
«Όταν έκπληκτη διαπίστωσα ότι με τη φωτογραφική μου μηχανή μπορώ να αφηγηθώ αυτά που νιώθω και φαντάζομαι ή ακόμα και τις αναμνήσεις μου, αληθινές ή ψεύτικες, αφιέρωσα όλες τις ψυχικές και σωματικές δυνάμεις σ’ αυτό το είδος έκφρασης που ονομάζουμε δημιουργική φωτογραφία.
 
Η πρόθεσή μου είναι ένα ασήμαντο καθημερινό γεγονός του πραγματικού κόσμου να το μεταμορφώσω σε φανταστικό ώστε να συγκινήσει έμενα και γιατί όχι και κάποιους άλλους.
 
Το να φωτογραφίζω σχεδόν καθημερινά είναι για μένα απόλαυση και γνώση, αυτή η εμπειρία με βοηθά να συνειδητοποιώ τα όριά μου και βελτιώνω τα λάθη μου.  Παρ’ όλα αυτά, οι φωτογραφίες που κρατάω είναι λίγες κι επιλεγμένες με αυστηρότητα, επιμένω στον σαφή και καθαρό φωτογραφικό λόγο, στην απλή φόρμα και στην “ήσυχη” σύνθεση, έτσι όπως έχω διδαχτεί από τους μεγάλους κλασικούς φωτογράφους που με ενέπνευσαν στα πρώτα μου βήματα. Δεν εντυπωσιάζομαι από νεοτερισμούς και υπερβολική χρήση της τεχνολογίας, γιατί καταστρέφουν τη γοητεία της απλότητας, που είναι στοιχείο μιας καλής φωτογραφίας.
 
Στις φωτογραφίες που αγαπάω βρίσκω την αρμονία και την πληρότητα που λείπει από τον πραγματικό κόσμο και ταυτόχρονα με βοηθούν να συντονιστώ και να συμφιλιωθώ μαζί του».

Λίγα λόγια για την φωτογράφο Μαρία Σπυροπούλου

Η Μαρία Σπυροπούλου γεννήθηκε στην Καλαμάτα και ζει και εργάζεται στο Ναύπλιο ως συντηρήτρια αρχαιολογικών ευρημάτων στο αρχαιολογικό μουσείο. Άρχισε να ασχολείται συστηματικά με τη φωτογραφία στις αρχές της δεκαετίας του 90. Φοίτησε στα ΤΕΙ, στο τμήμα της φωτογραφίας. Εχει παρακολουθήσει σεμινάρια του Πλάτωνα Ριβέλλη και του Νίκου Οικονομόπουλου. Για πολλά χρόνια μέλος της φωτογραφικής λέσχης Ναυπλίου, έχει παρουσιάσει δουλειά της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.